18 Ekim 2007 Perşembe

Lazer Epilasyon

Lazer Epilasyon
Lazerle epilasyon günümüzde en etkili kıl tedavisi yöntemi olarak artan bir popülarite ile yaygınlaşmaktadır. Lazer ile amaç kıl köklerindeki hücrelerin yakılarak hasara uğratılmasıdır. Kıl kökü tarafından emilen bu enerji, ısıya dönüşerek kıl kökünü tekrar büyüyemeyecek şekilde tahrip eder. Tüm epilasyon lazer türleri kıl gelişiminin geciktirip kılların daha zayıf ve azalarak çıkmasını sağlarlar. Uygulama anında kılların farklı evrelerde olması, sonucun ortalama 4-6 seans sonrası alınmasına neden olur. Lazer ışının uygulama süresi ve dozu kişinin cilt rengi ve yapısına göre değişiklik gösterir.
12 yaşından itibaren koyu renkli tüyleri olan herkese uygulanabilir. Eğer tüyler açık renkli yani pigmenti az, koyu renkli pigmenti hiç yok ise laser ışığını görmeyeceği için tedaviden etkilenmez. Uygulama sırasında soğutucu hava verildiği için çok fazla acı hissedilmez. Uygulama esnasında kıl köklerinin, enerjiden etkilendiğini gösteren hafif kabartılar ve kızarıklıklar oluşabilir. Ancak uygulama bölgesinde oluşabilecek bu durum çok kısa bir süre içerisinde kaybolacaktır. Lazerin ürettiği enerji belirli bir dalga boyunda ışıktan oluşmaktadır Cilde zarar vermeden geçerek kıl köküne ulaşan bu ışık, vücutta herhangi bir artık bırakmaz, herhangi bir kanserojen etkisi yoktur. Lazer epilasyon uygulamasının güvenilirliği ve etkisi, Amerikan gıda ve ilaç dairesi FDA (Food and Drug Association) tarafından 1997 yılında onaylanmıştır.
Tedavi sonrasında 5 - 10 dakika bazen yarım saat süren kızarıklık olabilir. Bu geçicidir. Soğutma sistemi olmayan laserlerde, ışığın cildin üst tabakası olan epidermisteki melanin pigmentlerinden de emilmesinden dolayı ciltte yanık ve sonrasında leke iz kalma riski her zaman mevcuttur. Soğutma sistemli laserde cildin ısınmasına fırsat verilmemekte böylece yanık riski ortadan kalkmaktadır.
Seanslar ortalama 4-6 hafta olup , seans aralıkları bölgeye göre 4 ila 8 hafta arasında değişir.Uygulama bölgesinde, 4 hafta önceden başlamak kaydıyla cımbız, ağda ve kıl dökücü krem gibi köke etki eden metodlar kullanılmamalıdır. Ayrıca aynı şekilde güneş ışığından ve bronzlaşmadan da kaçınılmalıdır.
Uygulama sonrası kıllar, 3-10 gün içerisinde dökülecektir. Ancak bu kılların çoğunun kökleri tahrip olmuştur ve bir daha çıkması cildin ve kıl köklerinin yapısına bağlıdırİlk gün çok sıcak olmayan ılık bir duş alınabilir. Yapılan bölge yüz ise; kış dahil olmak üzere yüksek koruma faktörlü ürün kullanılması tavsiye edilir. İşlem sonrası oluşabilecek cilt kızarıklığı ve ufak izler kısa bir süre sonra kendiliğinden geçecektir. Gerekli görülürse medikal kremler kullanılır. Tedavi öncesi ve sonrası 36 saat direkt güneş ışığına çıkılmaması tavsiye edilir.

Hiç yorum yok:

 
sohbet oyun