18 Ekim 2007 Perşembe

Leke Tedavisi

Leke Tedavisi
Leke Tedavisi işlemi, cildin yıpranmamış, sağlıklı olan tabakasını örten yıpranmış tabakanın, soyulmasını ve dökülmesini sağlayarak, zemindeki daha sağlıklı ve daha canlı tabakanın ortaya çıkarılması işlemidir. Sonuç ise daha canlı, daha taze, daha gergin ve düzgün bir cilttir.
Leke Tedavisi işlemi; özel peeling solüsyonlarının cilde sürülmesi şeklinde uygulanır. Bu solüsyonlar, cilt üzerine sürüldüklerinde deri yüzeyine hafif bir yanık oluşturur, derinin en yüzeysel tabakasındaki hücreler arası bağları zayıflatır ve bu şekilde hücrelerin dökülmesini sağlayarak etkisini gösterir.
Yüzeyel tabakadaki hücrelerin dökülmesi, yeni deri hücrelerinin yapımını hızlandırır ve cilt yüzeyi daha taze hücreler ile kaplanmış olur.

Leke tedavisi işleminin yararları:
Cilttki güneş hasarı ya da yaşlanmaya bağlı oluşan ince kırışıklıkların hafiflemesini ve azalmasını sağlar
Cildin yumuşaklığını ve canlılığını arttırarak daha taze, gergin ve genç bir görünüm sağlar.
Sivilcelerin tedavisini sağlar.
Sivilce izlerini hafifletir.
Ciltteki yüzeysel lekelerin kaybolmasını sağlar
Peeling işlemi, ofis ortamında yapılan, 5-10 dakikalık bir işlemdir. 2-4 haftalık aralar ile tekrarlanmalıdır. Peeling etkilerinin cilt üzerinde fark edilebilmesi için en az 6-8 seans uygulanmalıdır. Cildin kazanmış olduğu formu koruması için 6-8 seanslık uygulamayı takiben her 2 ayda bir uygulamanın tekrarlanması önerilir.

Peeling işleminin sakıncalı olduğu durumlar:
Allerji ve bağışıklık sistemini ilgilendiren hastalıklar
Egzama, dermatit gibi cilt hastalıkları
Uçuk benzeri viral cilt hastalıkları
Güneşe karşı aşırı duyarlılık
Yara iyileşme problemleri
Yara iyileşme problemleri
Açık yara varlığı
Yakın zamanda geçirilen operasyon, laser uygulaması ve radyasyon tedavisi
Bu gibi durumlarda peeling işlemi önerilmez ya da işlem, sakıncalı durum ortadan kalkıncaya kadar ertelenebilir. Birkaç haftalık aralar ile ayıracağınız 10 dakika ile son derece taze, pürüzsüz ve canlı bir cilde sahip olabilirsiniz

Hiç yorum yok:

 
sohbet oyun