18 Ekim 2007 Perşembe

Peki Neden Epilasyon?

Peki Neden Epilasyon?
Günümüzün insanının başına bela olan kıllar,evrimsel süreçte insan oğlunun soyunu devam ettirmesinde çok önemli rol oynamıştır.Nezaman ki hayvan postlarını ve dokuma kumaşları kullanmaya başladık, ondan sonra kendi kıllarımızdan kurtulma yolları aradık.Tercihlerimiz ve evrimsel süreç bu şekilde giderse,öyle görünüyor ki yakın bir gelecekte tamamen kıllsız bir insan soyunun ortaya çıkması kaçınılmaz olacak.
Şimdi başımızın belası kıl a daha yakından bakalım;Bir kıl hücre kompleksi (kıl folikülü)başlıca iki bölümden oluşur, deri üzerinde kalan kıl gövdesi ve deri içinde kalan kıl kökü.Kıl kökü,cildin bir kaç mm derinliğinde yerleşmiştir.Kan damarları ve sinirlerle desteklenen bu bölüm kılın canlılığını ve büyümesini sağlayan ana merkez görevini görür.
Her kıl folikülü, oluşumundan başlayarak büyüme,dinlenmeye geçiş ve dinlenme şeklinde evrelerden geçerek döngüsünü tamamlar. Anagen Devre:Kıl folikullerinin aktif olduğu dönemdir.Kişiden kişiye ve vücut bölgelerine göre değişmekle birlikte bu devre yaklaşık 3 yıl veya daha uzundur. Katogen Devre: Anagen devre ile dinlenme devresi arasındaki geçiş dönemini kapsar. Folikulün kısalması ile kendini gösterir bir kaç gün içinde tamamlanır.Telogen Devre: 3 ay kadar süren dinlenme dönemidir, bu dönemin sonunda döngü tamamlanır ve kıl dökülerek yeni bir evre başlar. Bu aşamadaki kıl çekilirse bir sonraki devre olan anagen devre erken başlar. Bu, ağda ve cımbız gibi yöntemlerin kıl büyümesini nasıl hızlandırıcı etki yaptığını açıklar.
Epilasyonda amaç, kıl üretimini gerçekleştiren kök hücreyi yok etmektir. Kök hücre kıl folikülünün en dibinde bulunur ve anagen evre denilen dönem boyunca kıl üretimi yapar. Kıl folikülünün evreleri, lazer destekli kalıcı epilasyon başarısı için hayati öneme sahiptir, çünkü yalnız anogen yani aktif büyüme evresindeyken uygulanan lazer tedavileri kıl kökü hücresini tahrip ederek kalıcı epilasyon sağlamaktadır.

Hiç yorum yok:

 
sohbet oyun