18 Ekim 2007 Perşembe

Epilasyon Amaçlı Lazer Örnekleri

Epilasyon Amaçlı Lazer Örnekleri
Lazer epilasyon amacıyla kullanılması onaylanmış 4 tip de lazer cihazı bulunmaktadır.Bu lazerler dalga boylarına göre tiplendirilirler.Lazer epilasyonda dalga boyunun çok büyük önemi vardır.Çünkü kullanılan lazerin dalga boyuna göre melanine hassasiyet artıp azalmaktadır. Melanin cilde kahve rengi veren bir pigmentdir. Derinin tüm katmanlarında bulunur ancak en çok kıl folikülü etrafında yoğunlaşmıştır. Koyu tenlilerde deride serbest melanin fazla, acık renklilerde azdır.Uygulanan lazer enerjisi yapısı gereği melanin tarafından tutulmakta ve enerjisini melanine aktarmaktadır.Bu sırada ortaya çıkan sıcaklık 60 C dereceye kadar yükselebilmektedir. Bu yüksek ısı hem melanini hem de etrafında bulunan komşu dokuları tahrip etmektedir. Melanine en yakın komşu doku da kıl folikülü olduğundan bu sırada kıl folikülü de tahrip olmaktadır.Lazer epilasyon aslında tam olarak, kurunun yanında yaş da yanar durumudur. Kullanılan lazerin dalga boyu ne kadar kısa ise melanin tarafında tutulma oranı o nisbette artar.Ancak bu durum başlıca iki soruna yol açar,birincisi melaninin tahrip olma oranı arttığından cilde rengi veren bu pigmentteki azalma ve sonuçta ciltte açık renk beneklenmeler şeklinde pigmentasyon bozuklukları görülebilir.2. olarak da lazer enerjisinin büyük bölümü derinin yüzeyindeki serbest melanin tarafından tutulduğundan kıl folikülüne ulaşabilen lazer enerji miktarı azalır bu da kıl folikülü üzerindeki tahribat düzeyini azaltır. Aşağıda dalga boylarına göre lazer tipleri verilmiştir. Ruby Lazer 694 nmAlexandrite Lazer 755 nmDiode Lazer 800-810 nmNd Yag Lazer 1064 nm

Aldatıcı İddialar

Aldatıcı İddialar Epilasyon ağrısızdır yada ağrı kesici krem ve ilaçlar kullanmak suretiyle ağrı duyumsama önlenir. Her nekadar ağrı kesici uygulamalar ile ağrı biraz azalsa da tamamen yok olamaz ağrı eşiğine göre değişmek üzere az yada çok her durumda ağrı kaçınılmazdır.% 100 kalıcıdır. Bu iddia da doğru değildir. Her nekadar uygun şekilde yapılan elektroliz epilasyon sonrası bir çok vakada kalıcı epilasyon sağlansa da %10 kadar olguda başarısızlık söz konusu olabilmektedir.Ev tipi kişisel kullanım amacıyla üretilen pille çalışan elektroliz cihazlarının kesinlikle kullanılması önerilmemektedir.Hiçbir epilasyon etkinliği yoktur.

Birden fazla yöntemin aynı anda yada ardışık olarak kullanılarak maksimum etki elde etmeyi amaçlayan tedavi yaklaşımıdır.Kombine epilasyon,geçici bir yöntemle sağlanan epilasyonun kalıcı bir yöntemle idame ettirilmesi şeklinde olabileceği gibi,kalıcı bir yöntemle , anti androjen bir ilacın yada vaniqa gibi kıl büyümesini azaltıcı bir kremin birlikte kullanılması şeklinde de olabilir. Avantajları Kalıcı yöntemin etkileri görülesiye kadarki zaman dilimi içinde kozmetik görünümün düzeltilmesiÖzellikle hormonal bozukluğa bağlı dirençli olgularda etkinliğin artırılması ve maliyetin düşürülmesi Kombine tedavi uygulamalarının etkinliği artıracağını teorik olarak söylemek mümkün görünse de, şu ana kadar yapılmış bilimsel çalışma olmadığından bunu kanıtlayacak objektif bir destek bulunmamaktadır.Bir dermatolog kıllanma durumunuza göre en uygun kombinasyonu belirleyecektir.Eğer hormonal bozukluğa bağlı bir kıllanma durumunuz varsa dermatoloğunuz size anti androjen bir ilaçla birlikte lazer yada elektroliz epilasyonu aynı anda önerebilir. Yada yurtdışından temin edebilirseniz vaniqa adlı kıl büyümesini azaltan kremi, lazer yada elektroliz epilasyon sonrası azalan kıl yoğunluğunuzun idame ettirmek amacıyla kullanabilirsiniz.Kombine yöntemleri kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli özellik, lazer destekli epilasyonun etkinliğini azaltan yöntemlerin kombinasyonda kullanılmamasıdır. Özellikle ağda-cımbız tarzı kıl kökünü ortadan kaldıran yöntemlerden sonra birkaç hafta lazer epilasyon yapılamamaktadır. Ayrıca kıl büyümesi üzerine etkili kremler de (bu konuda etkinliği kanıtlanmış tek ürün vaniqadır) lazer epilasyon öncesi kullanılırsa lazerin etkinliğini azaltmaktadır.

Peki Neden Epilasyon?

Peki Neden Epilasyon?
Günümüzün insanının başına bela olan kıllar,evrimsel süreçte insan oğlunun soyunu devam ettirmesinde çok önemli rol oynamıştır.Nezaman ki hayvan postlarını ve dokuma kumaşları kullanmaya başladık, ondan sonra kendi kıllarımızdan kurtulma yolları aradık.Tercihlerimiz ve evrimsel süreç bu şekilde giderse,öyle görünüyor ki yakın bir gelecekte tamamen kıllsız bir insan soyunun ortaya çıkması kaçınılmaz olacak.
Şimdi başımızın belası kıl a daha yakından bakalım;Bir kıl hücre kompleksi (kıl folikülü)başlıca iki bölümden oluşur, deri üzerinde kalan kıl gövdesi ve deri içinde kalan kıl kökü.Kıl kökü,cildin bir kaç mm derinliğinde yerleşmiştir.Kan damarları ve sinirlerle desteklenen bu bölüm kılın canlılığını ve büyümesini sağlayan ana merkez görevini görür.
Her kıl folikülü, oluşumundan başlayarak büyüme,dinlenmeye geçiş ve dinlenme şeklinde evrelerden geçerek döngüsünü tamamlar. Anagen Devre:Kıl folikullerinin aktif olduğu dönemdir.Kişiden kişiye ve vücut bölgelerine göre değişmekle birlikte bu devre yaklaşık 3 yıl veya daha uzundur. Katogen Devre: Anagen devre ile dinlenme devresi arasındaki geçiş dönemini kapsar. Folikulün kısalması ile kendini gösterir bir kaç gün içinde tamamlanır.Telogen Devre: 3 ay kadar süren dinlenme dönemidir, bu dönemin sonunda döngü tamamlanır ve kıl dökülerek yeni bir evre başlar. Bu aşamadaki kıl çekilirse bir sonraki devre olan anagen devre erken başlar. Bu, ağda ve cımbız gibi yöntemlerin kıl büyümesini nasıl hızlandırıcı etki yaptığını açıklar.
Epilasyonda amaç, kıl üretimini gerçekleştiren kök hücreyi yok etmektir. Kök hücre kıl folikülünün en dibinde bulunur ve anagen evre denilen dönem boyunca kıl üretimi yapar. Kıl folikülünün evreleri, lazer destekli kalıcı epilasyon başarısı için hayati öneme sahiptir, çünkü yalnız anogen yani aktif büyüme evresindeyken uygulanan lazer tedavileri kıl kökü hücresini tahrip ederek kalıcı epilasyon sağlamaktadır.

Lazer Epilasyon

Lazer Epilasyon
Lazerle epilasyon günümüzde en etkili kıl tedavisi yöntemi olarak artan bir popülarite ile yaygınlaşmaktadır. Lazer ile amaç kıl köklerindeki hücrelerin yakılarak hasara uğratılmasıdır. Kıl kökü tarafından emilen bu enerji, ısıya dönüşerek kıl kökünü tekrar büyüyemeyecek şekilde tahrip eder. Tüm epilasyon lazer türleri kıl gelişiminin geciktirip kılların daha zayıf ve azalarak çıkmasını sağlarlar. Uygulama anında kılların farklı evrelerde olması, sonucun ortalama 4-6 seans sonrası alınmasına neden olur. Lazer ışının uygulama süresi ve dozu kişinin cilt rengi ve yapısına göre değişiklik gösterir.
12 yaşından itibaren koyu renkli tüyleri olan herkese uygulanabilir. Eğer tüyler açık renkli yani pigmenti az, koyu renkli pigmenti hiç yok ise laser ışığını görmeyeceği için tedaviden etkilenmez. Uygulama sırasında soğutucu hava verildiği için çok fazla acı hissedilmez. Uygulama esnasında kıl köklerinin, enerjiden etkilendiğini gösteren hafif kabartılar ve kızarıklıklar oluşabilir. Ancak uygulama bölgesinde oluşabilecek bu durum çok kısa bir süre içerisinde kaybolacaktır. Lazerin ürettiği enerji belirli bir dalga boyunda ışıktan oluşmaktadır Cilde zarar vermeden geçerek kıl köküne ulaşan bu ışık, vücutta herhangi bir artık bırakmaz, herhangi bir kanserojen etkisi yoktur. Lazer epilasyon uygulamasının güvenilirliği ve etkisi, Amerikan gıda ve ilaç dairesi FDA (Food and Drug Association) tarafından 1997 yılında onaylanmıştır.
Tedavi sonrasında 5 - 10 dakika bazen yarım saat süren kızarıklık olabilir. Bu geçicidir. Soğutma sistemi olmayan laserlerde, ışığın cildin üst tabakası olan epidermisteki melanin pigmentlerinden de emilmesinden dolayı ciltte yanık ve sonrasında leke iz kalma riski her zaman mevcuttur. Soğutma sistemli laserde cildin ısınmasına fırsat verilmemekte böylece yanık riski ortadan kalkmaktadır.
Seanslar ortalama 4-6 hafta olup , seans aralıkları bölgeye göre 4 ila 8 hafta arasında değişir.Uygulama bölgesinde, 4 hafta önceden başlamak kaydıyla cımbız, ağda ve kıl dökücü krem gibi köke etki eden metodlar kullanılmamalıdır. Ayrıca aynı şekilde güneş ışığından ve bronzlaşmadan da kaçınılmalıdır.
Uygulama sonrası kıllar, 3-10 gün içerisinde dökülecektir. Ancak bu kılların çoğunun kökleri tahrip olmuştur ve bir daha çıkması cildin ve kıl köklerinin yapısına bağlıdırİlk gün çok sıcak olmayan ılık bir duş alınabilir. Yapılan bölge yüz ise; kış dahil olmak üzere yüksek koruma faktörlü ürün kullanılması tavsiye edilir. İşlem sonrası oluşabilecek cilt kızarıklığı ve ufak izler kısa bir süre sonra kendiliğinden geçecektir. Gerekli görülürse medikal kremler kullanılır. Tedavi öncesi ve sonrası 36 saat direkt güneş ışığına çıkılmaması tavsiye edilir.

Epilasyon Soru ve Cevap

Epilasyon Soru ve Cevap
Lazer epilasyon çogunuzun bildigi üzere vücudumuzdaki istenmeyen killarin yok edilmesini, tipta bir çok tedavide kullanilan lazerler le yok edilmesidir.
Neden Lazer epilasyon?
- Özellikle bayanlarin istenmeyen tüylerden kurtulmak için basvurduklari eski ve geçici yöntemlerden daha etkili ve kalici, en önemli faktörler arasinda kalici olmasi ön plana çikiyor.
Lazer Epilasyon Sagliklimidir?
- Tedaviye baslanmadan önce, istanbul, ankara, izmir, bursa, kocaeli ve bunun gibi ülkemizn birçok sehirinde bulunan epilasyon merkezleri öncelikle kil yapisini inceleyerek degerlendirip tedavinin ne derece yanit verecegini incelemektedirler.Uzman olmayan kisiler tarafinca yapilan tedavilerde, deride renk degisikligi, yanik ve yara görülebilir bunlar genellikle geçici oldugu halde kalici etkide birakabilir. ...

LAZER (I²PL) EPİLASYON

LAZER (I²PL) EPİLASYON
Lazer Epilasyonİstenmeyen tüylerden kurtulmanın en etkili ve en modern yolu, Hızlı, ağrısız, etkin, kalıcı...Lazer epilasyonda altın standart kabul edilen I²PLfarkıyla.
Lazer epilasyon nasıl etki eder?Lazerli epilasyon yönteminde deri yüzeyinden gönderilen ışık demeti ile kıl kökündeki boya maddesi (melanin) yok edilmekte, bu sırada oluşan ısı enerjisi ile kıl kökü tamamen tahrip olmaktadır.
Lazer epilasyon cilde zarar verir mi?Cilde zarar vermez, klinik olarak kanıtlanmıştır ki güvenlidir. Kullandığımız cihaz Türkiye Distribütörü olduğumuz Danimarkalı Danish Dermatologic Developments A/S nin 2.nesil Ellipse Super light ( I²PL) sistemidir. Japonya, Almanya, İngiltere gibi teknoloji devi ülkelerde bile en çok kullanıcıya sahiptir. Tüm Türkiye’de teknik ve klinik eğitimler tarafımızdan verilmektedir.Amerikan FDA ve Avrupa Medikal CE onayına sahiptir. MedikalCE tüm parçaların ayrı ayrı kalite kontrolü yapılmıştır anlamınagelmektedir. Diğer sistemlerde olmayan 2.filtresi ile dahagüvenli ve etkilidir. Türkiye’de Medikal CE si olan tek cihazdır.


GELİNİN EPİLASYONU
LAZER EPİLASYON NEDİR? NASIL ÇALIŞIR?İstenmeyen tüylerden kurtulmak için en iyi çözüm lazer epilasyondur. Daha önceden; ağda, cımbız ve traş gibi yöntemlerle geçici olarak çözümlenmekte olan bu sorunda lazer epilasyon çok iyi bir çözüm olmuştur. Lazer epilasyon sisteminde, üretilen lazer ışını cilt üzerinden geçerek kıl köklerindeki pigmentlere nüfuz etmektedir. Kıl kökü bu enerjiden tahrip olur. Lazer ışını yalnızca anajen (aktif) aşamada olan kıl köklerini tahrip ettiğinden etkili bir sonuç birkaç seans uygulama sonrasında görülebilmektedir. Lazer epilasyon tekniğinin elektrolize göre üstünlükleri bulunmaktadır. Uygulama süresi çok daha kısadır. Ağrısızdır. Toplam uygulama maliyeti daha düşüktür. Elektroliz sisteminde her kıl kökü için ayrı ayrı işlem yapılır. Lazer uygulamasında ise aynı zamanda birçok kıl kökü tahrip edilebilmektedir.
KAÇ SEANS UYGULANMALIDIR?Ortalama vermek gerekirse 5-8 seans uygulanırsa kalıcı bir çözüm elde edilir. Lazer ışığı anajen (aktif) aşamada olan kıl köklerini etkilediğinden, bütün köklerin de aynı anda aktif olmadığını düşünürsek telojen (pasif) kökler, aktif hale geldiklerinde bunlara da lazer uygulanması gerekir. Kalıcı bir çözüm için birkaç seans uygulama yapılmalıdır. Tabii bu, kılların kalınlık ve yoğunluk durumu her vücut için farklı olduğu için değişiklik gösterir.
BİR SEANS NE KADAR SÜRER?Süre uygulama bölgesine göre değişiklik gösterir. Ortalama verirsek, bıyık ve çene bölgesi 4-5 dakikada tamamlanabilir. Bütün bacaklar 1 saat civarı sürmektedir. Seans araları 6 - 8 hafta olmaktadır.
VÜCUDUN HANGİ BÖLGELERİNE UYGULANABİLİR?Vücudun neredeyse bütün bölgelerine uygulama yapılabilir.
HASSAS CİLDE ZARARLI MIDIR?Değildir. Lazer ışığı, cilde bir zarar vermez. Geçerken sadece kıl kökünü tahrip eder.
LAZER EPİLASYON GÜVENLİ MİDİR?Lazerin üretmiş olduğu enerji bir dalgaboyu ışıktır. Bu ışık cilde zarar vermeden geçerek kıl köküne ulaşır. Vücutta herhangi bir şekilde artık bırakmaz. Herhangi bir kanserojen etkisi de bulunmamaktadır.
UYGULAMADAN SONRA CİLDİN DURUMU NEDİR?Birkaç saat içerisinde yok olacak, hafif güneş yanığı hissi oluşabilir.
YAN ETKİLERİ VAR MI?Hayır, lazer epilasyonun kalıcı bir yan etkisi bulunmamaktadır.
UYGULAMADA ACI HİSSEDER MİYİM?İşlem sırasında kıl kökleri enerjiden etkilenecek olduğundan hafifce kabartı ve kızarıklık oluşabilmektedir. Ancak bu çok kısa bir zamanda kaybolacaktır.
UYGULAMADAN SONRA KILLARIN DURUMU NEDİR?Kıllar, 3 - 10 gün arasında çıkacaktır. Ama bu kıllardan çoğu kökleri tahrip olduğundan bir daha çıkmayacaklardır. Kendiliğinden düşebilirler veya el yardımıyla kolayca çekilebilirler.
UYGULAMADAN ÖNCE NELERE DİKKAT EDİLMELİ?Güneşten ve bronzlaşmaktan kaçınmak, 4 hafta öncesinden itibaren ağda, cımbız ve kıl dökücü krem kullanmamak gerekir.
UYGULAMADAN SONRA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?Öncesi gibi, sonrasında da ağda, cımbız ve kıl dökücü krem kullanmamak gerekir. Güneşten ve bronzlaşmaktan kaçınmak, güneşe çıkılacaksa da kesinlikle koruyucu bir krem kullanmak gerekir.
SONUÇLAR KALICI MIDIR?Evet kalıcıdır, kökleri tahrip olan kıllar artık çıkmamaktadır. Bu durum FDA (Food and Drug Association) tarafından onaylanmıştır.
Not: Bu bilgiler genel bir fikir vermek amacıyla derlenmiştir. Daha detaylı bilgiler için lütfen uzmanlara başvurunuz.
Bu sayfanın hazırlanmasında, yazılarından yararlandığımız Cilt Hastalıkları Uzmanı Sayın Dr. Canan Savaş'a teşekkür ederiz.

İĞNELİ EPİLASYON

İĞNELİ EPİLASYON:
Sağlıklı ve hijyen koşullarda bütün tüylerinizden sonsuza kadar kurtulun!Genetik özellikler, hormonal düzensizlikler ve alınan bazı ilaçların etkisiyle yüz ve vücuttaoluşan aşırı tüylenme probleminin tamamen giderilmesi için uygulanan en etkiliyöntemlerden biridir.

Işınlı Epilasyon ;

Işınlı Epilasyon ;
Tüylerin çıkış süresi, yapısı, rengi ve yoğunluğu göz önünde bulundurulmayarak ortalama4-8 seans sonunda yara, yanık, leke gibi problemler yaşanmadan ve acısızistenmeyen tüyler çözümlenebilmektedir...İki ayda bir uygulanmaktadır.

Botoks

Botoks
Botoks Clostridium botulinum adındaki bir bakterinin toksininden elde edilen bir ilaçtır.
Botoks uygulaması; gülme, kızma, şaşırma, gözleri kısma v.b. hareketler sonucu yüzümüzde oluşan kırışıklıkları geçici olarak düzelmesini sağlayan bir yöntemdir.
Oldukça etkili bir ilaç olarak nitelenebilen botoks maddesi madde sinirler ve kaslar arasındaki iletiyi kesintiye uğratarak uygulanan alanda derinin gergin kalmasına neden olur.
Botoks küçük dozlarda tedaviye yönelik kullanımında kas gevşemesi yaratarak önemli fayda sağlar. Botoks , ayrıca avuç içleri ve koltuk altlarında aşırı terleme olan hastalarda da etkili olarak kullanılmaktadır.
Botoks kırışıklıklarda kesin çözüm değildir. Uygulamadan 5-7 gün içinde etkisini gösterir ve etkisi uygulamadan 5-7 ay süreye kadar devam eder. Uygulama sayısının artması durumunda etki süresi 12 ay'a kadar çıkabilir.

ELOS Teknolojisiyle Etkili Epilasyon

ELOS Teknolojisiyle Etkili Epilasyon Kliniğimizde; Lazer epilasyonda Dünya'da en son teknoloji olarak tanımlanan ELOS teknolojisine sahip elaser cihazı kullanılmaktadır.

Lazer epilasyon'da etkinliği kanıtlanmış diode lazer enerjisi ile son teknolojik gelişme olarak tanınan Radyofrekans enerjisi birlikte kullanılmaktadır. Etkin iki enerjinin birlikte kullanımı daha etkin, kalıcı epilasyon sonuçları ortaya çıkartmaktadır.
Radyofrekans enerjisinin kullanılmasıyla diğer laser epilasyon cihazlarının yetersiz kaldığı çok açık renkli kıllarda, beyaz kıllarda, çok ince tüylerde etkin tedavi sonuçları elde edilmektedir.

Yine radyofrekans enerjinin etkinliğinden kaynaklı olarak diğer epilasyon cihazları ile tedavi olanağı olmayan bronzlaşmış, solaryum sonrası, koyu cilt tiplerinde tedaviler başarıyla sonuçlanmaktadır. Tüm dünyada lazer epilasyon'da son teknolojik nokta olarak nitelendirilen Radyofrekans+diode lazer birlikteliği; hızlı tedavi seçeneğiyle tedavilerin kısa sürede sonuçlanmasını sağlamaktadır.

ELOS teknolojisine sahip lazer epilasyon sistemleri ile daha kısa sürede, daha güvenli, tüm cilt ve kıl tipleri için kalıcı, etkin epilasyon sağlanmaktadır

Leke Tedavisi

Leke Tedavisi
Leke Tedavisi işlemi, cildin yıpranmamış, sağlıklı olan tabakasını örten yıpranmış tabakanın, soyulmasını ve dökülmesini sağlayarak, zemindeki daha sağlıklı ve daha canlı tabakanın ortaya çıkarılması işlemidir. Sonuç ise daha canlı, daha taze, daha gergin ve düzgün bir cilttir.
Leke Tedavisi işlemi; özel peeling solüsyonlarının cilde sürülmesi şeklinde uygulanır. Bu solüsyonlar, cilt üzerine sürüldüklerinde deri yüzeyine hafif bir yanık oluşturur, derinin en yüzeysel tabakasındaki hücreler arası bağları zayıflatır ve bu şekilde hücrelerin dökülmesini sağlayarak etkisini gösterir.
Yüzeyel tabakadaki hücrelerin dökülmesi, yeni deri hücrelerinin yapımını hızlandırır ve cilt yüzeyi daha taze hücreler ile kaplanmış olur.

Leke tedavisi işleminin yararları:
Cilttki güneş hasarı ya da yaşlanmaya bağlı oluşan ince kırışıklıkların hafiflemesini ve azalmasını sağlar
Cildin yumuşaklığını ve canlılığını arttırarak daha taze, gergin ve genç bir görünüm sağlar.
Sivilcelerin tedavisini sağlar.
Sivilce izlerini hafifletir.
Ciltteki yüzeysel lekelerin kaybolmasını sağlar
Peeling işlemi, ofis ortamında yapılan, 5-10 dakikalık bir işlemdir. 2-4 haftalık aralar ile tekrarlanmalıdır. Peeling etkilerinin cilt üzerinde fark edilebilmesi için en az 6-8 seans uygulanmalıdır. Cildin kazanmış olduğu formu koruması için 6-8 seanslık uygulamayı takiben her 2 ayda bir uygulamanın tekrarlanması önerilir.

Peeling işleminin sakıncalı olduğu durumlar:
Allerji ve bağışıklık sistemini ilgilendiren hastalıklar
Egzama, dermatit gibi cilt hastalıkları
Uçuk benzeri viral cilt hastalıkları
Güneşe karşı aşırı duyarlılık
Yara iyileşme problemleri
Yara iyileşme problemleri
Açık yara varlığı
Yakın zamanda geçirilen operasyon, laser uygulaması ve radyasyon tedavisi
Bu gibi durumlarda peeling işlemi önerilmez ya da işlem, sakıncalı durum ortadan kalkıncaya kadar ertelenebilir. Birkaç haftalık aralar ile ayıracağınız 10 dakika ile son derece taze, pürüzsüz ve canlı bir cilde sahip olabilirsiniz

Lipoliz

Lipoliz
Lipoliz Avrupa ve Amerikada oldukça yaygın şekilde kullanılan etkili bir lokal zayıflama, bölgesel yağ eritme yöntemidir. Türkiye'de de birkaç merkez tarafından uygulanmaktadır.
Uygun hasta seçildiginde liposuctiona yakın sonuçlar aldığından oldukça etkili bir tedavi yöntemidir.
Lipoliz; lipoterapi ve lipodisslove adlarıylada anılmaktadır.
Kullanılan tedavi ajanı, soyadan elde edilen fosfatidil kolindir. Bu ajan önceleri degişik bileşikler şeklinde (lineloik ve oleik asitle hazırlanmış bileşikler) mezoterapi kokteyllerinde çok az miktarlarda kulanmakta idi.
Lipoterapide ise daha saf ve çok miktarda uygulanmasından söz ediyoruz. Tabiki yanına bazı doku canlandırıcı ve kan akışını artırıcı ajanlarda ekleniyor. Ayrıca uygulanacak dokunun sert veya yumuşak sarkık veya fit olmasına görede eklenen yardımcı ajanlar değişmektedir.
Fosfatidil kolin, yaklaşık 10 yıldır kolesterol düşürücü, tansiyonu kontrol etmeye yardımcı olarak ve felçli hastalarda yine benzer amaçlarla damardan uygulamalarla oldukça yüksek dozlarda kulanılmakta idi. Bu nedenle etkinligi ve güvenilirliği anıtlanmış ve FDA tarafından onaylanmış bir etken maddedir. Gelişmiş organizmaların hücra zarlarının çoğunda bulunan bir fosfogliseriddir.
Etkisini yağ hücresinin zarının akışkanlıgını ve geçirgenliğini artırarak gösterir. Lipidik bileşimin hücre dışına çıkışını kolaylaştırır. Sonuçta yağ hücresini normal boyutlara getirerek hatta yağ hücresini yok ederek etkisini gösterir.
En etkili sonuçları sırasıyla yağ kitlesinin en çok olduğu karın,mide, popo, popo üstü, gıdı, göz altı torbasından başlayarak, basen, bacak iç kısımları, çamaşırdan taşan kısımlarda gösterir.
Hangi sıklıkla yapmak gerekir ?
Çok sık uygulamalarda sonuçta total yag kaybı ortaya çıkabilir. Yüksek doz uygulamalarda da elde etmek istediğiniz etkiyi aşabilirsiniz. Etkiyi gözlemleyerek 4-6 hafta aralıklarla uygulama yapılmaktadır.
Çünkü etkinin üçüncü haftadan sonra görülmeye başlandığını, giderek pik yapıp 6 haftadan sonrada devam ettiği gözlemlenmiştir. Asıl etkiyi ikinci seanstan sonra görmek mümkündür. Bu süreden sonra hastalar, incelmenin çevreden de fark edildiğini gözlemliyorlar. Seans sayısı 4-8 olarak planlanmakla birlikte bunu belirleyen, kullanılan ilaç miktarı ve hedef yağ kitlesinin büyüklüğüdür.Tabiki bir seansta uygulanacak doz miktarı bellidir.
Enjeksiyon belirli aralıklarla içine kattıgınız ek ajanlara baglı olarak tespit edilen yerlere uygulanır. Uygulama öncesi lokal anestezik ajan kullanılması ağrıyı oldukça azaltır.
Enjeksiyon bölgesinde kızarıklık, morarma, şişme, hassasiyet ve ısı artışı oluşabilir. Morarma diger morarmalardan farklı olarak oldukça hızlı bir şekilde bir hafta içinde kaybolur. Hassasiyet azalarak devam eder. Erimenin devam ettiğini, ısı artışını takip ederekte tespit etmek mümkündür.
Bilmek istedikleriniz;
Seanslardan sonra herhangi bir rahatsızlık hissi oluşuyor mu?
O bölgede hafif morarma olabilir. Özellikle ilaç enjekte edildikten hemen sonra, kaşınma, biraz yanma ve kızarıklık olabilir. Ama bunlar birkaç gün içinde kendiliğinden yok oluyor.
Bu uygulama gerçekten liposuction etkisi yapıyor mu?
Yağ hücresini tamamen yok ettiği için, liposuction iğnesi tabiri yanlış değil. Yağ hücresi bir kez yok olduktan sonra bir daha yeniden oluşmaz. Tabii sonuçlarını, kilonuza ve o bölgenin yağlanma durumuan göre 5-10 seanstan sonra görebilirsiniz. Özellikle karın, bel, basen ve gıdı bölgesindeki yağlarda çok etkili bir yöntem. Liposuction ameliyatısonrasında birçok rahatsızlık yaşanır; morluklar, ödem, uzun süre giymeniz gereken korse. Oysa lipoliz iğneleri ile sosyal hayatınıza devam edebilirsiniz .
Kimlere Uygun Değildir?
Hamileler, süt veren anneler, şeker hastaları, kalp rahatsızlığı olanlar, kanser hastaları ve de verilen ilaçlara alerjisi olanlara uygun değildir.

Lipoliz iğneleri için ideal adaylar kimler?
Unutulmamalı ki Lipoliz ve Mezoterapi esasta bir kilo verme yöntemi değildir. Bölgesel ve kalıcı yağ depolarının yok etme yöntemidir. Liposuction denen yağ aldırma yöntemine alternatif cerrahi olmayan bir yöntemdir. Özellikle doğum sonrası bayanlar, bölgesel olarak kol, bacak, boyun, karın ve kalçada lokalize yağ kümelenmesi olanlar, selüliti olanlar da başarı oranı yüksektir. Bölgesel incelme dışında yüz bölgesinde kırışıklıklar, yüz gençleştirme, saç çıkarma, saç dökülmelerinde başarı oranı çok yüksektir. Özellikle mesolifting denen yöntem ile birkaç günde yüzde gözle görülür bir gençleşme farkedilir.
Tıpkı liposuction amileyatları gibi bu da bir zayıflama yöntemi olmaktan çok rejime, hatta spora dirençli olan, kalın yağ dokusu bulunan bölgelere yönelik bir uygulama. 20-40 kilo fazlası olan bir kadın, lipoliz için iyi bir aday değildir. Zaten liposuctionda da o hastaya önce kilo verip, sonra gelmesi söylenir. Karaciğer rahatsızlığı ve hepatit geçmişi olanlar da ideal değil. Bu yüzden, tedaviye başlamadan önce karaciğer değerlerininöğrenilmesi gerekiyor.
Tedavi sırasında dikkat edilmesi gereken bir şey var mı?
Bu dönem içinde alkol alınmaması gerekiyor.
Bu işlemi yaptırırken karşılaşılabilecek bir risk var mı?
Uygulama acılı değil, oldukça kolay. İlacın sağlık bakımından herhangi bir güvensizliği söz konusu değil. En az 10 yıldır damar içinden kullanılan bir ilaç. Şu anda Avrupa ve Amerika'da lipoliz iğnesi lokal yağlanmayla uğraşan hekimler arasında trend haline gelmiş durumda. Çünkü elde edilen sonuçlar oldukça başarılı . İğnelerin doğru yapılması ve içlerine konan ilaç miktarı her zaman çok önemli. Uygulayanın bu konudaki bilgisi ve uzmanlığı önem arzetmektedir.
Sonuçlar ne kadar zaman içinde görülüyor?
Birkaç seans sonra, o bölgedeki incelme gözle görülür hale geliyor. Ama bölgedeki yağlanma fazlaysa, belirgin bir sonuç için biraz daha fazla zaman geçmesi gerekir. Gıdısının altında az miktarda yağ fazlası olan bir kadın, basenlerinde yoğun yağlanma olan bir kadından daha çabuk sonuç alacaktır, şüphesiz.

Erkekler İçin Epilasyon Yöntemi

Erkekler İçin Epilasyon Yöntemi
Lazer epilasyon istenmeyen tüylerden kurtulmanın en sağlıklı ve kolay yoludur. Güzellik merkezlerinde erkeklerin en sık yaptırdığı işlemlerden biride lazer epilasyondur. (sırt, göğüs, sakal üstü, ense, boyun)
Lazer epilasyona başlamadan önce yapmanız gerekenler;
Lazer epilasyon öncesi 3 hafta ağda,cımbız,makine vs işlemlerinize ara vermeniz ve güneşlenmemiş olmanız gerekir.
Lazer epilasyonda yapılan işlemler ne kadar zaman alır?
Yapılan bölgeye değişmekle birlikte en yeni lazer epilasyon sistemi alexandrite sistem epicare lpx ile sırt 20 dk,yüz 5 dk ,koaltı 5dk,bacaklar 40 dk gibi denilebilir.
Tedavi sırasında ağrı hissedilirmi?
Kullandığımız sistemlerin hepsi soğutuculu olduğu için,çok hafif bir acı hissedebilirsiniz.İşlem sırasında ve sonrasında geçici kızarıklık oluşabilir.Bu kızarıklık 1,2 saatte geçebildiği gibi hassa kişilerde bu zaman uzayabilir.
Bir seansta tüylerden kurtulmak mümkünmü?
Hayır mümkün değildir. Çünkü kıl köklerinin hepsi aynı büyüme evresinde değildir. Uygulama esnasında olgun fazda (anogen)olan kıl kökleri etkilenmektedir. Dinlenmekte(katogen)ve gerileme(telogen)fazındaki kıl kökleriniz etkilenmez. Bunlar için diğer seansların uygulanması gerekir.
Seans aralıkları ne kadardır?
Seans aralıkları bölgeye göre 4-8 hafta arasında değişir.
Tüylerimden ortalama kaç seansta kurtulabilirim?
Yüz bölgesinden 6-10 seansta,vücut bölgesindeki tüylerden 4-6 seansta kurtulabilirsiniz.
ERKEKLER İÇİN UYGULANAN DİĞER İŞLEMLER;

Cilt Bakımları

Cilt Bakımları
GÜZELLİK YENİDEN TANIMLANIYOR..
HAYATINIZI ALT ÜST EDEN KİMYASAL BİLEŞİMLERE SON ARTIK LABORATOIRE ÜRÜNLERİYLE TEMEL CİLT BAKIMLARININ YANI SIRA TEDAVİYE YÖNELİK KÜR BAKIMLARI UYGULANMAKTA VE DONDURULMUŞ SERUMLAR (BIO FORCE) DOĞAL GÜZELLİĞİ SİZİNLE TANIŞTIRMAKTADIR..

Yeniden keşfedilen güzellik ve geri gelen gençliğin yeni sırrı Laboratoire, kimyasal bileşimlerin tüm yan etkilerine son veren dondurulmuş serumlar (Bio Force) ile doğal güzelliğin ve gençliğin kapılarını açıyor.
Temel cilt bakımlarının yanı sıra tedaviye yönelik kür bakımları da uygulanan Laboratoire ürünleriyle, farklı cilt tiplerinin ihtiyaçlarına en uygun ve en doğal çözüm sunuluyor. Laboratoire ürünleri arasında en önemli yeri tutan dondurulmuş serumlar (Bio Force), kimyasal koruyucu içermiyor.
(-) 18 derecede muhafaza edilen Bio Force ürünler, deniz kaynaklı canlı hücresel özlerle farklı bir tedavi konsepti sunuyor. Laboratoire, Lipo Lift Countur kürü ile yüzünüz ve ifadeniz yeniden şekilleniyor. Boyunda ve yanaklarda oluşan yağlanmayı ortadan kaldıran Lipo Lift Countur, elastikiyet kaybı ile oluşan yüzdeki değişimleri tekrar şekillendirir. Sıkı bir cilt ve gençlik enerjisi sağlayan en doğal yöntem olan Lipo Lift Countur kürü ile güzellik ve gençlik bir arada sunuluyor.

Aroma Terapi, hassas ciltler için eşsiz bir doğal bakım sağlıyor. Bitki özlerinin distilasyonu ile hiçbir ürün ve bakımı kabul etmeyen hassas ciltlerin tedavisini gerçekleştiriyor.Laboratoire; temel tedavilerde dengesiz hormonal hareketlerin getirdiği olumsuz sonuçların ciltte yarattığı dehidrasyon, sebum artışı veya azalmasını çözmekte ve cildi normal haline dönüştürmektedir. Ürünlerin aktif içeriğiyle cilt reseptörleri tarafından ostrojenin dengeli algılanmasını sağlayan Labotartoire, doğal ve sağlıklı bir tedavi yöntemidir.

LİPOSUCTION

LİPOSUCTION

Birçok kişi yaz gelmeden önce vücutlarındaki fazlalıklardan kurtulmak istiyor. Bu nedenle en çok başvurulan yöntemler arasında liposuction, karın germe ve meme küçültme ve toparlama ameliyatları geliyor.
Spora ve diyete rağmen vücutlarının şeklini bozan yağ kitlelerinden şikayet edenler için liposuction en çok başvurulan yöntemler arasında. Son yıllarda liposuction yöntemindeki en önemli gelişmenin ‘ıslak liposuction' olduğunu belirten Acıbadem Bakırköy Hastanesi'nden Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Atilla Arıncı, “Bu yöntemde liposuction yapılacak bölgelere özel cihazlarla bazı özel solüsyonlar veriyoruz. Ardından o bölgeyi şişirip yağları sıvıyla birlikte geri alarak kanamanın en alt düzeyde tutulmasını sağlıyoruz” dedi.
YAĞ ALINDIKTAN SONRA SPORA DEVAMLiposuction bir zayıflama yöntemi değil. Sadece diyetisyen gözetiminde zayıflama diyeti yapan, beslenmesine dikkat edip sporu yaşam şekli haline getirdiği halde fazla yağlarından şikayet edenlerde kullanılacak bir yöntem. Bacak içleri, basen, karın, kol içlerinde biriken ve vücudun profilini bozan yağların alınmasında liposuction etkili oluyor. Ama her bölgeye özel, farklı çaplardaki kanüller (ince uzun boru) var. Prof. Dr. Atilla Arıncı, liposuction uygulanan her bölgeye özel bakımlar yapılmasını, karında uygulanıyorsa belli bir süre korse giyilmesini öneriyor. Yöntem 18 yaşın altındakilere pek sık uygulanmıyor. Daha çok 30-40'lı yaşlardaki kadınlardan talep geliyor.
KÖTÜ YAPILIRSA MORLUK VE ÇÖKÜNTÜ OLUŞUYORUzman ellerde uygulandığında, dokuda çöküntülerin oluşmadığını belirten Prof. Dr. Arıncı, “Kötü yapılırsa deride çöküntü oluşabilir. Liposuction yapılan ortamın şartları, yapanların deneyimi de önemli. Ameliyat sonrasında morluk, kanama olabilir, bunlar zamanla ortadan kalkar” dedi. Bu yöntemle yağ aldıranlar, işlemden bir ay sonra denize girebiliyor. Yağ alınmış yerlerde yeniden yağ fazlalıklarının oluşma riski az. Ancak, bu defa da yağ alınmayan yerlerde fazlalıklar oluşabileceğinden kontur bozukluklarından kaçınmak için, beslenmeye özen göstermek ve spora devam etmek gerekiyor.
GÖMLEK GİBİ İNEN KARIN GERİLİYORYurtdışında ‘tummy tuck' olarak adlandırılan karın germe ameliyatları, özellikle de hamilelikten sonra vücutlarını beğenmeyen kadınlar için ideal. Hamilelik sonrası dönemde karın bölgesindeki deride çatlak, sarkma, yağlanma oluyor. Zorlanmayla birlikte karın kasların arası açılarak karın fıtıkları oluşuyor. Karın adeta bir gömlek gibi aşağıya doğru sarkıyor. Karındaki sarkık olan deri, göbeğin altında kalan bölgede kalan tüm çatlaklar ve yağların hepsi, iç çamaşırı veya bikini altında kalacak bir yara iziyle ortadan kaldırılıyor. Bu iz zamanla azalıyor, ince bir ip şeklini alıyor. Kişilerin yara iyileşmesi iyiyse erken dönemde iyi sonuç alınıyor. Bazı kişilerde yara iyileşmesine bağlı olarak izlerin geçmesi zaman alıyor. Ameliyattan sonraki iki aylık dönemde ağır sporlardan, efor gerektiren işlerden uzak durmak gerekiyor. Kilonun korunması amacıyla beslenme programı uygulanması, düzenli egzersiz yapılması önem taşıyor.
GENÇLER BÜYÜTÜYOR, ORTA YAŞLILAR KÜÇÜLTÜYORMeme ameliyatları kadınların en çok rağbet gösterdikleri ameliyatlar arasında gösteriliyor. Prof. Dr. Atilla Arıncı, genç kızların daha çok meme büyütme ameliyatlarına, 30-40 yaş grubundaki doğum yapmış kadınların ise meme küçültme ameliyatlarına yöneldiklerini belirtiyor. Meme büyütmede, son yıllarda silikon jel protezler tercih ediliyor. Meme altından girilerek operasyonun izi en aza indiriliyor.
Meme büyütmede kullanılan protezlerde de yenilikler var. Sertleşmeyi azaltan, doğal yapıda, olası bir kaza sırasında hasar görmeyen ve sızdırma yapmayan protezler kullanılıyor. İdeal ölçü omuzların genişliği, kişinin vücut yapısı ve isteğine göre belirleniyor. Meme küçültmeden sonra meme ucunda geçici bir his kaybı olabiliyor, ama bir süre sonra bu durum kendiliğinden düzeliyor. Süt kanallarıyla ilgili uygun teknik kullanılırsa emzirmede herhangi bir sorun yaşanmıyor.

Mezoterapi Nedir

Mezoterapi Nedir

Ağız yolu veya damar enjeksiyonu ile alınan ilaçlar her zaman istenilen noktalara kadar nüfuz etmeyebilir, bu nedenle mezoterapi yöntemi ile problemli bölgelere yapılan direk aktif maddelerin enjeksiyonu çok daha etkili olmaktadır. Mezoterapi kısa ve ince uçlu iğnelerle derinin altına aktif maddeleri enjekte ederek yapılan bir yöntemdir.
Farklı tedaviler için kullanılan mezoterapinin her uygulama bölgesi için de ayrı bileşenleri vardır. Örneğin saç mezoterapisinin yüz mezoterpisinin ve bölgesel incelme için uygulanan mezoterapinin ilaçları tamamen farklıdır.
Yüz mezoterapisinde cildin alt dokusunda kolejen üretimini arttırıcı cildi besleyici vitamin ve minarelerce zengin bir kokteyl uygulanırken bölgesel zayıflamada kullanılan selulit mezoterapisinde lipolitik (yag eritici) ilaçlar, dolasim düzenleyici ilaçlar, sellülit giderici ilaçlar kullanılırken
Mikro enjeksiyon yöntemi ile 1mm ile 5 mm arası ve birer santim aralıklarla enjekte edilir.
Selülit Mezoterapsi
Mezoterapi tek başına bir zayıflama yöntemi kesinlikle değildir. Mezoterapi tedavisi yapan bazı merkezler hastalara ynlış vaadlerde bulunarak onların umutlarını sömürmektedir. Butip sözlere kanmamanızı tavsiye ederiz. Bel basen karın üst bacak basen omuz kol gibi yağlanmaya müsait bölgelerde bölgesel incelme ve selülit tedavisinde kullanılır. İlaçların yoğunluğu ve kombinasyonu hastaya göre değişir. Selülit kokteylinde kullanılan ilaçlar; Caffeine, Prokain , L-arnitine, Pentahanole, rodoxine Lidokain gibi ilaçlardır.Bu ilaçlar sağlık baknlığının ruhsatı ile satılmaktadır.Tedavi hastanın durumuna göre 5-15 seans uygulanır. Bu tedavi sırasında yağlı , kızartma türü yiyecekler, tuz, alkol, katı yağ, kafeinli gıdalar, sigaranın azaltılması ve İçilen su miktarı 3 litreye çıkarılır, yürüyüş ve yüzme gibi sporlar tedavinin tamamlayıcılarıdır.
Asla unutulmamalıdır ki mezoterapi bir zayıflama yöntemi değildir. Uygun diyet ile birlikte uygulandığı zaman daha etkili bir incelme sağlar

Epilasyon

Epilasyon

Vücuttaki istenmeyen kılların lazer epilasyon (laser epilation,laser hair removal) yöntemi ile yok edilmesi dünyada yaklaşık 20 yıllık bir geçmişe sahiptir. Bu süre içinde ND Yag, Alexandraite ve Diode lazerler olmak üzere 3 farklı jenerasyon cihaz geliştirilmiştir.

Cosmed Estetik Plastik Cerrahi ve Lazer Epilasyon Merkezi’nde kullanılan LightSheer en son jenerasyon Diode lazer sınıfının en gelişmiş modelidir.

Cihazın gelişmiş teknolojisi sayesinde eski sistemlere oranla çok daha etkili, güvenli ve kalıcı sonuçlar sağlanmakta, seanslar mümkün olabilecek en kısa sürede tamamlanmakta ve uygulama sırasında duyulan rahatsızlıklar en aza indirgenmektedir.

Bayanların yanı sıra erkeklerin de ilgi gösterdiği lazer epilasyon yöntemi, Avrupa ve Amerika’da da milyonlarca kişide başarı ile uygulanmaktadır.
Lazer ışını nedir; ciltte nasıl bir etki yaratır?
“Light Amlification by Stimulated Emmition of Radiation” kısaca lazer (laser) ışını, bildiğimiz ışıktan farklı olarak ışığın tek dalga boyunda düz bir demet halinde yayılmasıdır. Lazer ışını doku üzerine düştüğünde dokunun özelliklerine bağlı olarak üç farklı olay gerçekleşmektedir.
1. Yansıma: Yansıyan ışık çarptığı yere enerji bırakmaz.
2. Geçirgenlik: Işık, dokudan geçtiğinden dokuya enerji bırakmaz.
3. Absorbsiyon: Absorbe olan ışık tüm enerjisini çarptığı yere bırakarak ısınmaya neden olur.
İnsan cildi gibi yarı geçirgen dokularda her üç olay birden değişik kombinasyonlar içerisinde görülür.
Lazer ışınının epilasyon etkisi nasıl oluşur?
İstenmeyen tüylerin lazer ile yok edilmesi yönteminde temel prensip: Kıl ve kıl kökünde bulunan, kıla rengini veren melanin pigmenti ile ışığın etkileşimidir. Melanin, üzerine düşen lazer ışınını absorbe eder. Absorbe olan ışın, ısı enerjisine dönüşerek kıl kökünü tahrip eder.
Kalıcı epilasyon yöntemi için lazer ışınının cildin derinliklerine nüfuz ederek kıl köküne ulaşması ve ısı enerjisine dönüşerek köke hasar vermesi gerekir. Kıl kökleri, vücudun çeşitli yerlerinde değişmekle birlikte yüzeyin 2-5 mm altındadır. Epilasyon amaçlı geliştirilen cihazlarda, ışının -dalga boyu- cilt altında ulaştığı mesafenin bu sınırlar içinde olması gerekmektedir.
Lazer epilasyon `da seçici fototermoliz denen yöntem kullanılarak melanin taşıyan kılı yok etmeye yetecek, ancak çevredeki dokuya zarar vermeyecek ölçüde lazer ışını gönderilmektedir. Bu nedenle güvenli ve etkili bir epilasyon için, cilt rengi; kıl rengi, kalınlığı ve yoğunluğu dikkate alınarak cilde gönderilecek enerji değerini ve gönderilme süresini belirlemek büyük önem taşır. LightSheer gibi gelişmiş lazer epilasyon teknolojilerinde kişinin cilt ve kıl özelliklerine göre özel ayarlamalar yapılmasını mümkün kılan gelişmiş bilgisayar sistemleri bulunmaktadır. Kişiye ve bölgeye özel en efektif dozların uzman doktorlar tarafından belirlenmesi gerekmektedir. Zira işlemin olması gerekenden düşük dozlarla uygulanması seansların uzamasına, tam tersine yüksek olması ciltte yanık ve lekelenmelere yol açmaktadır.
Lazer epilasyon `da ten rengi önemli midir?
Lazer epilasyon yöntemi, beyaz tenli ve koyu renk tüylü kişilerde etkinliği daha yüksek olan bir yöntemdir. Bu özellikteki kişilerde dokuya hasar vermeden yüksek dozlar kullanmak mümkün olacağından ve kıl kökleri de koyu renkli olduklarında ışını daha fazla absorbe edeceğinden tedavi, seans sayısı bakımında daha kısa sürede tamamlanmaktadır. LightSheer diod lazer gibi yeni jenerasyon lazer cihazlarında, kişiye ve uygulama yapılacak bölgeye özel ayarlamalar yapabilme imkanı olduğundan, cilt rengi esmer olan kişilerde, bronz tenlilerde hatta zencilerde bile, dozlar cilde zarar vermeyecek seviyelere indirilerek işlem güven ve başarı ile uygulanmaktadır. Bu konuda FDA tarafından 6 yıl önce onaylanan en gelişmiş cihaz LightSheer diode lazerdir. Özellikle esmer / bronz tenlilerin, güvenli bir epilasyon tedavisi için LightSheer’ı tercih etmeleri önerilir.
Lazer epilasyon `da neden birden fazla seans gerekmektedir?
Vücut kılları anajen, katajen ve telojen olarak adlandırılan üç gelişim evresinde bulunur. Her kıl bu evrelerden birbirinden bağımsız farklı zamanlarda geçmektedir. Lazer epilasyon sadece anajen (aktif) dönemdeki kılları etkiler. Bu nedenle tek seansta uygulanan bölgedeki tüm kılları yok etmek mümkün olmamaktadır. Tedavi süreci için (1-1,5 yıla yayılmış olarak) vücut bölgelerinde ortalama 5-6 seans; yüzde 7-8 seans denebilir.
Lazer epilasyon seans aralıkları nasıl olmalıdır?
Seans sıklığı yüz bölgesinde 1-1,5 ay, vücut bölgelerinde 2-2,5 ay’dır. Tedavi ilerledikçe seans aralıkları uzamaktadır. Örneğin üçüncü – dördüncü seanstan sonraki uygulamalara daha seyrek aralıklarla gereksinim duyulmaktadır. Uygulamadan sonra, bir sonraki seansa kadar tüyler çıkmayacağından seans aralarında herhangi bir işlem gerekmemektedir.
Lazer epilasyon `da seanslar ne kadar sürer?
Lazer epilasyon yönteminde çok kısa sürelerde, büyük alanlarda çalışma yapılabilir. Her seans uygulama yapılacak bölgenin genişliğine göre farklı sürede tamamlanır. Örneğin, komple bacaklar, sırt gibi büyük alanlar ortalama 2-2,5 saat, koltuk altı, bikini bölgesi, yüz gibi daha küçük bölgeler 10-15 dakika, bıyık, çene gibi küçük bölgeler 2-3 dakika gibi sürelerde taranmaktadır.
Lazer epilasyon ağrılı bir yöntem midir?
LightSheer diod lazer gibi yeni jenerasyon lazer cihazlarında aktif soğutuculu ucu sayesinde uygulama sırasındaki acı ve rahatsızlığı minimuma indirgenmiştir. Işın verildiğinde bazı hastalar, hafif bir batma ya da yanma hissi duyduklarını söylerler. Lokal anesteziye ihtiyaç yoktur.
Lazer epilasyon `un yan etkisi var mıdır?
İşlem, hastanın cilt ve kıl tipine uygun enerji değerleri ile yapıldığında lazer epilasyon `un hiçbir yan etkisi yoktur. Uygulama sonrasında kısa süreli olarak, hafif bir kızarıklık, kabarıklık ve yanma görülebilir ki bu da tedaviden sonraki birkaç saat içinde kendiliğinden geçmektedir. Çok hassas ciltlerde kızarıklıklar 2-3 gün devam edebilir.
Lazer epilasyon `u kimler uygular?
Lazer epilasyon uygulamasının güvenli ve etkin bir şekilde yapılması için kişinin kıl ve cilt tipine göre değişen değerlerle yapılması büyük önem taşımaktadır. Güvenli, kalıcı, ve kısa sürede tamamlanan bir tedavi için cilde gönderilecek ışınının dokuya zarar vermeden kıl kökünde maksimum tahribat yapması gerekmektedir. Buna göre ışının jul cinsinden enerji değerleri ve milisaniye cinsinden gönderilme süresi ve sıklığı kişinin cilt rengi, kıl rengi, kalınlığı ve yoğunluğuna göre farklılık göstermektedir. Bu nedenle lazer uygulamaları uzman hekimler tarafından yapılmalıdır.

Epilasyon Hakkında Bilgi

Epilasyon Hakkında Bilgi
Epilasyon vücutta oluşan tüylerin önlenmesinde en önemli faktördür.Epilasyon öncesinde vücutta istenmeyen tüylerin yok edilmesi için ağda,cımbız tras gibi yöntemler kullanılır.

Lazer epilasyon sayesinde kalıcı olmayan bu yöntemlerin kullanılmasınada gerek kalmamış oldu. Lazer epilasyon haricinde halen kullanılmakta olan iğneli epilasyon yöntemide kalıcı çözüm sunmaktadır, iğneli epilasyon lazer epilasyona göre daha fazla zaman almakta, ağrılı ve daha pahalı olan bir çözümdür.
Lazer epilasyon tedavisinde en önemli başarılar açık tenli ve koyu renkli tüylenmesi olan kişilerde alınmaktadır. Aksi durumlarda lazer epilasyon halen iyi sonuçlar vermemekte ve bu konudaki çalışmalar devam etmektedir.
Lazer epilasyon uygulayan merkezlerde hastaların ten rengi ve tüylenme durumları göz önünde bulundurularak lazer sistemi farklı farklı uygulanır. Bu nedenle lazer epilasyon yaptırmaya karar verdiğinizde konunun uzmanları ile görüşüp profesyonel olarak çalışan işletmelerde bu işlemi gerçekleştirmenizde fayda var.
Çünkü lazer epilasyon uygulaması sırasında bilgi, deneyim ve teknik ekipmanlar çok önemlidir... Lazer epilasyon sonucunda oluşacak etkilerin istenen ölçüde olmasının bu faktörlerle direkt olarak bağlantısı bulunmaktadır.
Lazer epilasyon tekniğinin iğneli epilasyon tekniğine göre bazı üstünlükleri vardır bunları kısaca;
Lazer epilasyon uygulama süresi iğneli epilasyon tekniğine göre daha kısa sürmektedir. Lazer epilasyon uygulaması sırasında iğneli epilasyon tekniğinde duyulabilecek ağrılar duyulmamaktadır bu teknik ile tedavi gören kişilerde herhangi bir ağrı görünmemektedir. Epilasyon merkezlerindende öğrenilebileceği gibi lazer epilasyon tekniği iğneli epilasyona göre daha ucuzdur. İğneli epilasyon tekniğinde her kıl kökü için ayrı ayrı işlem yapılmaktadır fakat lazer epilasyon ile aynı anda birden fazla kıl köküne işlem yapıldığından daha az zaman almakta ve maliyeti daha düşük olmaktadır

Laserle Cilt gençleştirme

Laserle Cilt gençleştirme

Laserle Cilt gençleştirme
Lazerle cilt yenileme estetik dermatolojide yeni ve başarı ile uygulanan bir metottur. Yüz, boyun, göğüs ve ellerde yaşlanmaya bağlı izlerin yok edilmesi için kullanılan invazif olmayan bir işlemdir. Cilt altındaki kollajen doku yapımını artırma prensibiyle etki etmektedir.
Nasıl Yapılır :
Bu amaçla Er-YAG lazer kullanılmaktadır. Lazerle cilt yenilemede en üstten çok ince bir tabaka kaldırılarak cildin düzleştirilmesi ve aynı zamanda özel bir teknikle kollagen dokunun gerginleştirilmesi sağlanarak kırışıklıklar yok edilir.
Tedavi Sonrası :
Lazer ile tedavi edilen ciltte yeni kollagen doku oluşumu ve daha genç, su tutma yeteneği yüksek hücreler oluşarak cildin tazelik ve gerginlik kazandığı görülür. Girişimin süresi yaklaşık 1 saattir. Damar içi sakinleştirici ya da genel anestezi altında uygulanır. Hastanede kalmak gerekmez. İşe dönüş 2 hafta içinde gerçekleşir. Yüzdeki pembeliğin geçmesi 3-6 ay sürebilir.
Laserle Cildin 3T( Tone, Tighten, Texture) Tedavisi
Günümüzde soyucu tedaviler yanında daha az yan etkili, günlük hayatı etkilemeyen, birkaç uygulama ile çok olumlu değişimler elde edilen uygulamalar geliştirildi. Non ablatif deri gençleştirme veya 3T ( Tone, tighten, texture) tedavileri olarak isimlendirilen bu tekniklerin esası deri yüzeyini soymadan alt deride ısınma etkisi ile yaratılan küçük hasarlarla derinin tamir mekanizmaları harekete geçirilir. Bu sayede kollajenin yenilendiği kırışıklıkların azaldığı, yüzeyi daha düzgün ve gergin, gözenekleri küçülmüş bir deri elde edilir.
3T tedavisi yaş ve derinin sorunlarına göre 4 haftalık aralarla 3-5 seans olarak uygulanır. Daha sonra 6-12 aylık aralarla tek seans halinde hatırlatma seansları uygulanır.

Kadınlarda Saç Dökülmesi

Kadınlarda Saç Dökülmesi
Kafamızda ortama olarak 100.000-150.000 arasında saç kökü vardır.Ortalama olarak günde 50-100 saç dökülmesi normaldir ve dökülen saç telinin yerini aynı saç kökünden büyüyen yeni bir tel alır.Sorun yaratan durum ise saçların önlenemeyen ve yerine konulamayan kayıplarıdır.
Saçlarımız Neden Dökülüyor?
Kadınlarda alın köşelerinden saç dökülmesi genelde görülmez ve saç çizgisi korunur.Buna karşın genel bir saç dökülmesi ve seyrelme olabilir.Genelde tepe bölümündeki saçlar seyrekleşir ve dökülmenin ciddiyetine göre tepedeki saçsız alan genişler.Bayanlarda saç dökülmesi hormonal değişikliklerden etkilenir.Özellikle doğum kontrol hapı kullanımı,doğum sonrası,menapoz dönemi ve sonrası gibi vücutta hormonal değişimlerin yaşandığı evrelerde saç dökülmesi artabilir. Genetik yatkınlık ve cinsiyet hormonlarının fazlalığı da saç dökülmesini etkiler.
Bunların yanında aşağıdaki nedenler de saç dökülmesine sebep olabilir:
1-Talyum,vitamin A ve retinoid içeren ilaçların kullanılması.2-Kanser tedavisinde kullanılan ilaçlar.3-Yüksek tiroid hormonları.4-Düşük tiroid hormonları.5-Çeşitli element eksiklikleri.
Bu durumlar ve hastalıklardan sonra saç dökülmesi 3-4 ay daha devam edebilir.Bu dönemden sonra saç tekrar uzamaya başlar.
Yanlış Saç Bakımı ve Kozmetik Kullanımı
Saç boyaları,renk açıcılar,jöleler gibi kimyasal maddeler doğru kullanıldıklarında nadiren saça zarar verirken çok sık kullanıldıklarında saçlarda kırılma ve zayıflamaya neden olurlar.Bu nedenle bu tür kimyasal maddelerin saçta çok uzun süre bırakılmaması veya iki ayrı uygulamanın aynı günde yapılmaması gerekir.Saçlar kırılgan bir hal almışsa en iyisi saçlar uzayana ve kendini toplayana kadar bu işlemlere ara verilmelidir.At kuyruğu veya saç örme sırasında saçlar çok gergin olmamalıdır.Sık şampuanlama ve fırçalamada saçların kırılarak zarar görmesine neden olabilir.Saç kremi veya conditioner saçların zarar görmelerini önler.Saçlar ıslakken daha kırılgandır.Bu nedenle havlu ile kurularken kaba ve sert olmamak ve saçı ıslakken fırçalamamak gerekir.Geniş uçlu fırçalar saçların zarar görmesini engeller.
Gebelik ve Doğum
Hamilelik döneminde saç büyümesi artar fakat doğumdan 2-3 hafta sonra dökülme başlar.Bu durum geçici olup genelde 6 ay içerisinde düzelir.
Yüksek Ateş ,Ciddi Enfeksiyonlar ve Grip
Ağır hastalıklarda ve ateşlenmelerde saçta geçici dökülmeler olup çoğunlukla kendiliğinden düzelir.
Yetersiz Protein Alınması
Kilo kaybetmek amacıyla protein içeriği çok az olan diyet uygulayan kişilerde, vücut proteinden tasarruf etmek için, saç köklerini dinlenmeye alır. 2-3 ay sonra yaygın saç dökülmesi görülebilir.Bu durdum gerekli proteini yerine konması ile düzelir.
İlaç tedavisi
Aşağıdaki hastalıklar sırasında kullanılan ilaçların bazıları geçici saç dökülmelerine neden olabilir:-Gut-Artrit(Eklem İltahabı)-Depresyon-Kalp Hastalıkları-Yüksek Tansiyon-Yüksek Doz A Vitamini
Tiroid veya Guatr Hastalığı
Tiroid hormonunun azlığı veya çokluğu saç kaybına neden olabilir.Gerekli tedavi uygulandığında dökülmede düzelir.
Kanser tedavisi
Kanser tedavisinde kullanılan ilaçların bazıları saç kökü hücrelerinin bölünmesini önler.Saçların %90 ı dökülebilir.Bu durum geçici olup tedaviden sonra düzelir.
Düşük Kan Demiri
Bazen demir eksikliği de saç dökülmesine neden olabilir. Demir eksikliği laboratuar testleri tarafından belirlenebilir ve demir içeren haplarla tedavi edilebilir.
Büyük Ameliyatlar,Kronik Hastalık
Ağır bir ameliyat geçiren kişilerde ameliyattan1-3 ay sonra saç dökülmesinde artma görülebilir.Bu durum genellikle birkaç ay içerisinde düzelir ama kronik bir hastalık söz konusu ise saç dökülmesi kalıcı olabilir.
Saç Derisinin Mantar Hastalığı
Bu hastalıkta genelde saç derisinde yama tarzında dökülmeler olur.Ayrıca bu bölgede kızarıklık ,şişkinlik,akıntıda olabilir.Bulaşıcı bir hastalıktır ve genelde çocuklarda görülür.Uygun ilaç kullanımı ile düzelir.
Saç Koparma
Çocuklar ve bazen erişkinler saçlarını, kaşlarını veya kirpiklerini kopana dek çekiştirirler.Çocuklarda kötü sonuçları açıklandığında düzelebilen bir davranış olup erişkinlerde psikiyatriste başvurmayı gerektirebilecek ciddi problemlerin veya aşırı düzeyde ruhsal gerilimin bir sonucu olabilir.

Laserle Damar Tedavileri

Laserle Damar Tedavileri

Spider venler deri yüzeyinde kırmızı veya koyu mavi renkle görülen yüzeyel damar genişlemeleridir. En sık bacaklarda görülür. Bunun yanında yüz karın v.b. değişik bölgelerde de bulunabilirler
Damarlar tek tek kıl gibi bulunabileceği gibi birleşerek bir örümceği andıran görüntüler verebilir. Küçük bir alanı kaplaması halinde çok belirgin görülmeyebilir. Fakat geniş alanları kapladığı taktirde ciddi figür sorunları doğurabilir.
Hastalar iğnelenme, yanma gibi ağrı şikayetinden bahsederler. Bu tür yakınmalar daha çok geniş mavi damarlanmalarda görülür.
Spider venler lazer ve skleroterapi gibi yöntemlerle yok edilmektedir. Damarlar bu yöntemlerle % 80-90 oranında yok edilir. Kalanlar ise genelde çok daha ince bir hal alır.
Spider venlerin ana etkeni tam olarak bilinmemektedir. Ailevi yatkınlık en önemli etkendir. Yakınma kadın ve erkeklerde görülmektedir. Fakat en sık kadınlarda görülür. Kadınlarda daha sık oluşması hormonal etkenleri ön plana çıkarmaktadır. Blue çağı, doğum kontrol haplarının kullanımı, hamilelik veya hormon replasman tedavileri sorunun artmasına neden olmaktadır. Dar kıyafet giyimi sorunu artırıcı bir etkendir. Fakat hepsinden daha önemli etken genetik yatkınlık olarak gösterilmektedir.
Yüzde oluşan spider venlerde ana etkenin güneş ışığı olduğu kabul edilmektedir.
Lazerler 20 yıldan fazla süredir damar tedavisinde güvenle kullanılmaktadır. Lazer de kullanılan ışık dalga boyu damar içinde bulunan kandaki hemoglobin isimli madde tarafından emilir ve açığa çıkan ısı etkisi ile damar büzüştürülür. İşlem anında damar büzüşmesi hemen görülür. İşlem sırasında deri sürekli soğutularak açığa çıkan damar içindeki ısının çevre dokuları etkilemesi engellenir. Soğuk uygulama aynı zamanda işlem sırasında oluşabilen ağrıyı azaltmak için de önemlidir.
Lazer ile tedavi edilen damarlarda işlem sonrası kızarıklık ve damarda belirginleşme görülür. Bu şişlik 2-3 gün içinde kaybolur. Damardaki belirginleşme ise 2-3 hafta kadar sürer. Kademeli olarak kaybolur. Bu dönemde mümkünse varis çorabı kullanılması ve yatıştırıcı krem kullanımı önerilir. Güneşten korunma esastır. Tedaviden sonra net bir ay güneşten korunma istenir.
Tedavi damarlanmanın düzeyine göre 1-3 seans arası sürebilir. Seans aralıkları 4-6 haftadır.
Lazer sağlıklı her bireye uygulanabilir. Fakat kan pıhtılaşma sorunu olanlar, kan sulandırıcı ilaç kullananlar, tromboemboli geçirme öyküsü olanlar, antifosfolipid sendromu olanlar, kullanılan lazer ışığı dalga boyuna duyarlılığı olanlar ve ışık duyarlılığına neden olabilen ilaç alanlar tedaviye alınmazlar. Aspirin kullanımı 2 hafta önce kesilmeli, güneşle temas veya solaryumdan 2 hafta önce vazgeçilmelidir.

En iyi Lazer Çeşitleri

En iyi Lazer Çeşitleri
Bu soruya cevap vermek çok kolay değildir. Her sistemin zayıf bir yanı ve üstün olduğu bir taraf bulunmakla birlikte genel olarak birbirlerine yakın etkinlik göstermektedirler. Ayrıca her hangi birine çok iyi gelen bir sistem bir başkası için hayal kırıklığı yaratabilmektedir. Ancak hakim olan görüş, hangi sistem kullanılırsa kullanılsın, Long Pulse denilen özelliğe sahip olan cihazların belirgin üstünlüğü olduğu şeklindedir. Pulse, laserin yada flaş lamba ışığının birim zamanda uygulanmasını ifade eder. Long Pulse bu sürenin bir kaç misli daha uzun olmasını ifade eder. Örneğin 40j luk bir enerjiyi 3milisaniyede cilde uyguladığınızda, ciltte oluşturacağı hasar, 100 milisaniyede uyguladığınızda oluşacak hasardan daha fazla olur. Uzun uygulamada aynı miktar enerji daha uzun bir zaman dilimine bölünerek yavaş fakat daha uzun bir sürede verildiğinden ciltte daha az tahribat bırakırken, kıl kökü hücresinin soğumasına da fırsat bırakmadığından hedef hücrede daha fazla tahribat oluşturmaktadır. Böylece long pulse özellikteki cihazlar için maksimum etkinlik minimum yan etkiden söz etmek mümkündür. IPL-flaş lamba sistemi Hekime geniş bir dalga boyu (550nm den 1200nm ye) aralığında uygulanabilme imkanı sağladığından her türlü cilt tipinde etkin bir epilasyon sağlamak gibi bir avantajı bulunmaktadır, ancak sürekli değiştirilmek zorunda olan dalga boyu parametreleri, işlemi güçleştirdiğinden, uygulayıcının çok tecrübeli olmasını zorunlu kılar.Diğer lazer tiplerine üstün olduğu alan, lazerlerin etkisinin zayıf kaldığı açık renkli ve ayva tüyü gibi ince kıllardır. Diode lazer geleceğin lazer epilasyon sistemi olarak kabul görmektedir.Ancak nisbeten yeni bir teknoloji olması dolayısıyla bu unvanı pekiştirecek yeterli bilimsel çalışma henüz bulunmaması zayıf tarafı olarak kendini göstermektedir.Özellikle yüz bölgesi ve kollarda erkek sırtı gibi kılların daha derinde yerleşim gösterdiği yerlerde etkisi mükemmeldir. Nd Yag lazer Özellikle long pulsed özellikte olan modeli zencilere bile lazer epilasyon imkanı sağlamsı nedeniyle özellikle koyu tenlilerin güvenle tercih edebileceği bir sistemdir. Etkinliği diğer sistemlere göre daha düşük de olmakla birlikte güvenliği ön planda tutan esmer kişiler için alternatifsiz bir sistemdir. Alexandrite lazer Tip 1 den tip 3 e kadar olan cilt tiplerinde ( sarışından - buğday tene ) güvenle tercih edilebilecek kendini ispatlamış bir sistemdir.Hasta uyumu ve konforu mükemmeldir. Long Pulsed modeli tercih edilmelidir. Esmer ciltlere deneme uygulaması yapılmadan kullanılmamalıdır.Özellikle yüz bölgesinde etkisi zayıftır.Buğday ve daha koyu tenlerde etkisi zayıftır Ruby lazer Tüm dünyada uzun yıllardır kullanılan en eski lazer epilasyon sistemidir, artık hemen hemen yalnız long pulsed özellikte olan modelleri kullanılmaktadır.Ağrı duyumsama etkisi en az olan lazer tipidir. Özellikle açık renkli tenli ve ağrı eşiği düşük kişilerin rahatlıkla tercih edebileceği bir lazer sistemidir.

Kalıcı Epilasyon

Kalıcı Epilasyon
Tanımlama; Lazer, kabaca tek dalga boyunda yoğunlaştırılmış ışık demektir.Belirli dalga boylarındaki lazer ışınları koyu renkli maddeler tarafından tutulmak suretiyle enerjilerini bu maddelere aktararak ısı enerjisine dönüşürler.Bu özellikten yararlanarak lazer ışığı tıpta 40 yıldır çeşitli alanlarda kullanılmaktadır.

Epilasyon amacıyla kullanım 1990 ların sonlarında yaygınlaşmaya başlamıştır. Lazer epilasyonda prensip,kıl folikülünde yerleşmiş bulunan melanin adı verilen renk maddesinin lazer ışığı tarafından tutularak ısıya dönüşmesini sağlamak daha sonra da ortaya çıkan bu ısı enerjisi ile kıl folikülünü tahrip etmektir. Avantajları
Hastaların çoğunda kalıcı veya uzun dönemli epilasyon sağlarTekniğine uygun yapılırsa güvenilir bir yöntemdirBacak, sırt gibi geniş alanlarda uygulama olanağı sağlarGöreceli olarak daha az ağrılı bir yöntemdir,hastaların çoğu tedaviye rahatlıkla uyum sağlarTekrar büyüme olsa bile oluşacak tüyler zayıf açık renkli kozmetik önemi zayıf tüyler şeklindedirHızlı bir yöntemdir 4-5 saatte vucuttaki tüm tüyler temizlenebilirCilt üzerine toksik yada allerjik bir yan etkisi yoktur,cildi tahriş etmez, kalıcı yara izi bırakmaz,kanserojen olduğunu gösteren kanıt yoktur .Batık kılların ve kıl dönmelerinin tek tedavi yöntemidir.Cilt enfeksiyonu ve bulaşıcı hastalık riski yoktur. Başarılı Lazer Epilasyon Örnekleri Dezavantajları Lazer epilasyon tıpta yaklaşık 10 yıldır kullanıldığından,uzun dönem etkinliği ve güvenliği hakkında yeterli bilgi ve bulgu henüz tam olarak oluşmamıştır.Klinik yanıt her hastada aynı şekilde olmadığından kesin bir başarı oranı verilememektedir.Nüks oranları tam olarak bilinmemektedir, her hastada farklı nüks oranı söz konusudur.Tedaviye en iyi yanıt acık renkli ten,koyu renkli kıl profiline sahip kişilerde gerçekleşmekle birlikte nüks oranı hakkında önceden tahmin yapmak imkansızdır.Beyaz-gri,kızıl ve sarı renk kıllara genellikle etkinlik göstermezBronzlaşmıs ciltlere lazer epilasyon yapılamaz,rengin açılmasını beklemek gereklidir.Tekniğine uygun yapılmayan lazer epilasyon tedavileri sırasında yanık,yara,deride renk değişiklikleri görülebilir.Bunların çoğu geçici yan etkiler olmakla birlikte kalıcı ve tıbbı tedavi gerektirecek kadar ciddi de olabilir. Yan etkiler için tıklayınız.Gözlere zararlıdır, özel koruyucu gözlük takılması zorunludur.Elde tersine yeterli kanıt olmamasına karşın gebelerde kullanılması önerilmez,Herpesli (uçuk hastalığı) bölgelerde,sedef hastalığı olanlarda,prekanseroz cilt lezyonu olanlarda,cilt enfeksiyonlarında lazer epilasyon yapılamaz.Lazer epilasyonun seans başına birim maliyeti yüksektir,toplam tedavi maliyeti düşünüldüğünde ise elektroliz epilasyondan daha pahalı değildir.Bazı hastaların lazer epilasyon sırasında ağrı duyumsaması çok fazla olabilir.Bazı hastaların cilt profili lazer epilasyon için başlangıçta çok ideal gibi görünse bile tedaviye yanıt alınamayabilir. Lazer Epilasyonla İlgili Büyük Yalanlar Ağrısız tek epilasyon yöntemidir. Günümüzde hiçbir epilasyon yöntemi ağrısız değildir,kişiden kişiye değişen ağrı eşiğine bağlı olarak lazer epilasyon sırasında da ağrı duyulabilir.Bu ağrı bazı hastalarda lazer epilasyonu sürdüremiyecek kadar şiddetli bile olabilir.Genellikle cilde lastik çarpması şeklinde tanımlanabilecek ve tolere edilebilir bir ağrı duyulabilir.En fazla ağrı duyulan bölge bikini bölgesidir. Ayrıca erkeklerde ve koyu kalın kıllara sahip kişilerde ağrı duyumsama daha şiddetli olabilmektedir.Ömür boyu kılsız bir yaşam.Lazer epilasyon kesin kalıcı epilasyon sağlayan iki yöntemden biridir, ancak bu her hasta için geçerli değildir.Lazer epilasyon yaptırmayı düşünen kişilerin en önemli beklentisi sağlanan epilasyonun ömür boyu süreceğine dair inançtır. Bu inancı lazer epilasyon merkezleri ve lazer cihazı üreticileri de desteklemekte böylece beklentiler yükselmektedir. Doğrusu şudur,günümüzde mutlak ömür boyu epilasyon garantisi veren hiçbir yöntem bulunmamaktadır,buna lazer epilasyon da dahildir.Her ne kadar son yılarda üretilen ve teknolojisi geliştirilen lazer epilasyon cihazları(long pulsed alexandrite, pulsed diode,long pulsed nd Yag ) ile kalıcı epilasyon sağlama yolunda çok önemli adımlar atılmış ve bu durum yapılmış bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır.Ancak en yeni ve en etkili lazer epilasyon cihazı ile bile her hastada % 100 kalıcı epilasyon sağlama garantisi bulunmamaktadır.Lazer epilasyon kanser yapar,bu da elektroliz epilasyon sektörü tarafından üretilen bir yalandır.Her ne kadar lazer epilasyonun tıpta kullanım nisbeten yeni de olsa lazer tekniği yeni değildir. Yarım yüzyıldır, lazer tıpta değişik alanlarda kullanılmaktadır ve kansere neden olduğuna dair inandırıcı bilimsel kanıt bulunmamaktadır.Lazer enerjisi sadece,ciltte prekanseroz lezyonları bulunan kişilerde kansere dönüşümü tetikleyebilir.Bu lezyonlar lazer dışında herhangi bir uyaran tarafından da tetiklenebilir.Örneğin cildinde böyle kanser öncüsü hastalıklar olan kişiler, güneş ışığı, solaryum, enfeksiyonlar,radyasyon, kronik travma gibi uyaranla maruz kaldıklarında da kansere dönüşüm hızlanabilir. Lazer epilasyon yapılacak bölgede şüpheli bir cilt bozukluğu varsa buraya lazer uygulamadan önce bir dermatoloji uzmanına danışmak olası komplikasyonları önlemede en emin yoldur. Lazer Epilasyon Nasıl Uygulanır Lazer epilasyon uygulamadan önce birkaç hafta önce kıl köküne zarar veren ağda, cımbız gibi yöntemlere son verilmiş olması gereklidir.Çünkü lazer enerjisi ancak gelişme evresinde bulunan kıl kökü hücresine etki etmektedir.Daha önceden cımbızla kılın çekilmiş olması lazerin etki edeceği kıl kökünü de ortadan kaldıracağı için beklenen fayda sağlanamaz. Lazer epilasyondan önce kılların deri üzerinde kalan yüzeyel kısımları jiletle kesilmelidir,jilet kullanımı sanıldığının aksine kıllanmayı artırıcı etki yapmaz. Lazer uygulanacak cildin güneşde bronzlaşmamış olması gereklidir.Bronze ciltlere lazer uygulanması önerilmez.Lazer epilasyon sonrasında da bir süre ultraviyole koruyucu kremler kullanılması olası renk bozuklarını önlemek için gereklidir. Lazer epilasyon uygulanacak kişilerin beta karoten içeren ilaçlar kullanması(A vitamini gibi) yada karotenden zengin besinler(havuç, portakal gibi turuncu besinler)ile uzun süredir beslenmiş olmak laser epilasyonun etkinliğini azaltabileceğinden bu tür ilaçlar ve besinler kesilmelidir. Epilasyon Amaçlı Lazer Tipleri Lazer epilasyon amacıyla kullanılması onaylanmış 4 tip de lazer cihazı bulunmaktadır.Bu lazerler dalga boylarına göre tiplendirilirler.Lazer epilasyonda dalga boyunun çok büyük önemi vardır.Çünkü kullanılan lazerin dalga boyuna göre melanine hassasiyet artıp azalmaktadır. Melanin cilde kahve rengi veren bir pigmentdir. Derinin tüm katmanlarında bulunur ancak en çok kıl folikülü etrafında yoğunlaşmıştır. Koyu tenlilerde deride serbest melanin fazla, acık renklilerde azdır.Uygulanan lazer enerjisi yapısı gereği melanin tarafından tutulmakta ve enerjisini melanine aktarmaktadır.Bu sırada ortaya çıkan sıcaklık 60 C dereceye kadar yükselebilmektedir. Bu yüksek ısı hem melanini hem de etrafında bulunan komşu dokuları tahrip etmektedir. Melanine en yakın komşu doku da kıl folikülü olduğundan bu sırada kıl folikülü de tahrip olmaktadır.Lazer epilasyon aslında tam olarak, kurunun yanında yaş da yanar durumudur. Kullanılan lazerin dalga boyu ne kadar kısa ise melanin tarafında tutulma oranı o nisbette artar.Ancak bu durum başlıca iki soruna yol açar,birincisi melaninin tahrip olma oranı arttığından cilde rengi veren bu pigmentteki azalma ve sonuçta ciltte açık renk beneklenmeler şeklinde pigmentasyon bozuklukları görülebilir.2. olarak da lazer enerjisinin büyük bölümü derinin yüzeyindeki serbest melanin tarafından tutulduğundan kıl folikülüne ulaşabilen lazer enerji miktarı azalır bu da kıl folikülü üzerindeki tahribat düzeyini azaltır. Aşağıda dalga boylarına göre lazer tipleri verilmiştir. Ruby Lazer 694 nmAlexandrite Lazer 755 nmDiode Lazer 800-810 nmNd Yag Lazer 1064 nm

Flashlamp/ I.P.L. Yaygın olarak foto epilasyon olarak bilinen bir epilasyon yöntemidir.Aslında terminolojik olarak foto epilasyon, ışık enerjisinden yararlanarak kıl hücrelerini tahrip etmeye yarayan sistemlerin genel adıdır. Bu amaca hizmet eden iki yöntem vardır.Lazer EpilasyonFlash Lamba Teknolojisi.
Yani lazer de aslında bir foto epilasyon yöntemidir. Flash lamba teknolojisi Lazerden farklı bir mekanizmaya sahiptir. Adından da anlaşılacağı üzere fotoğraf makinasının flaş ışığına benzer bir kuvvetli ve farklı dalga boylarında (550 nm den 1200nm ye kadar ) ışık elemanları taşıyan yüksek enerjili bir ışık sistemidir. Lazerde ışık enerjisi tek bir dalga boyundan oluşmaktadır ve çizgisel bir doğrultuda yayılmaktadır.
Flaş lamba teknolojisi ile epilasyonun mekanizması, lazer epilasyona benzer. Burada da yüksek enerjili ışınlar deriye uygulanarak kıl kökü hücresi etrafında bulunan melanin tarafından absorbe edilmesi sağlanır bu absorbsiyon sırasında açığa çıkan ısı enerjisi kıl kökü hücresini tahrip eder. Böylece ölen kıl hücresi yeni kıl üretemeyerek epilasyon sağlanmış olur.Flash lamba epilasyon sistemi, lazer epilasyona benzer avantaj ve dezavantajlara sahiptir. Bu sistemde değişik dalga boyunda ışınlar kullanıldığından değişik ten ve kıl renklerine sahip kişilerde hatta aynı kişide farklı bölgelerde bile bu dalga boyları değiştirilerek en uygun ışık dalga boyu ayarlanabilme opsiyonu vardır. Bu, tedavide belli bir esneklik sağlarken uygulamayı yapan kişinin pratik beceri ve tecrübe gereksinimini artırmaktadır.Her nekadar bazı üretici firmalar bu sistemin lazerden daha üstün olduğunu ileri sürseler de bilimsel çalışmalar bunu desteklememeklebirlikte, ayva tüyü tabir edilen ince zayıf tüylerde flaş lamba epilasyon sisteminin lazer epilasyon a göre daha etkili olduğuna dair genel bir görüş hakim bulunmaktadır Hangi sistemin daha iyi olduğu hastadan hastaya değişmektedir. .Bazı hastalar flaş lamba sitemine hiç yanıt vermezken bir başkası çok iyi yanıt verebilir. Bilimsel çalışma ve yayınlar, flaş lamba teknolojisiyle sağlanan epilasyon başarısı ve yan etki profili lazer epilasyon sisteminde gözlenen oranlarda olduğunu kanıtlamaktadır. İlk yapılan bilimsel çalışmalarda tek seans tedaviden 12 hafta sonra kıl sayısında % 50 -60 oranında azalma olduğunu işaret etmiştir. Birden fazla seans uygulanan tedavilerde kıl orandaki azalma daha yüksek oranlara çıkarak son tedaviden 6 ay sonra yapılan gözlemlerde %75 e varan oranlarda kıl azalması olduğu gösterilmiştir.Flaş lamba sistemi ile epilasyon yönteminde yan etkiler de lazer epilasyon sistemlerinde görülenlere benzer nitelikte ve sıklıkta olmaktadır. Yani yüksek doz ve uygun olmayan cilt rengine ( örneğin esmer ciltlerde) sahip kişilerde daha sık olmak üzere yanık, su toplama, ciltte acık renk beneklenme, koyu renk beneklenme,cilt üzerinde kabuklanma gibi komplikasyonlar nadir olarak olsa görülebilmektedir.Ayrıca lazer epilasyondan farklı olarak flaş lamba epilasyon sistemi ile bildirilmiş bir başka komplikasyon ise paradoksal kıllanma denilen bir durumdur. Bu komplikasyon özellikle hormonal bozukluğa bağlı kıllanma durumu olan hastalarda ve sıklıkla yüz- boyun bölgesinde görülmektedir. Epilasyon uygulanan bölgeye komşu cilt bölgesi üzerinde uyku durumda olan kıl hücreleri ışık ve ısının etkisi ile aktif duruma geçerek kıl üretmeye başlamakta böylece epilasyon uygulanan bölgede kıllar azalırken buraya komşu bölgelerde kıllanma da artış meydana gelmektedir. Moreno nun yaptığı bir çalışmada hormonal bozukluk nedeniyle yüz bölgesinde kıllanma olan 49 hastaya yapılan flaş lamba epilasyon uygulamasından sonra yaklaşık %10 olguda (5hasta) bu durum tesbit edildiği bildirilmiştir.
Eğer deneyimli kişiler tarafından doğru teknikle yapılırsa her insanda kalıcı epilasyon sağlayan bir yöntemdir.Yöntemin esası ucunda ince bir iğne bulunan kablo ile kıl köküne düşük dozda elektrik vererek kıl kökü hücresini yakarak öldürmektir.Bu nedenle bu yöntem halk arasında ineli epilasyon olarak adlandırılmaktadır
Avantajları Yaklaşık 125 yıldır uygulandığından etkinliği ve güvenliği kanıtlanmıştır.Uygulanan her kezde aynı sonucu verirHer türlü cilt ve kıl tipinde etkilidir.Küçük alan uygulamalarında ucuza gelir. Sakıncaları Uygulamalar ağrılıdırTek tek her kıla uygulama yapıldığından uzun zaman alırGeniş alan uygulamaları pahalıya gelir.Başarı şansı yapan kişinin deneyim ve tekniğine göre değişir.Cilde batırılan iğnelerden dolayı ciltte yara izi kalabilir,yanık, su toplama cilt enfeksiyonu gelişebilir.Uygun teknikle yapılmadığı takdirde kıllarda kısmi yada tümüyle geri büyümeler olabilir.Epilasyon sonrası nüks görülme riski vardır ve oranı öngörülemeyecek düzeyde fazla olabilir.
Elektroliz epilasyon başarısı,uygulama tekniği ile çok ilgilidir. Yandaki resimlerde epilasyon iğnesinin yanlış konumları görülmektedir. Resim 1 de elektrotun ucu kıl kökü hücresinin uzağına yerleştirilmiştir. Resim 2 elektrot kıl kökü hücresinin altında kalmıştır. Resim 3 de elektrotun ucu kıl kökü hücresinin üstünde kalmıştır. Tüm bu yanlış elektrot yerleşimleri, kıl kökü hücresini tahrip edemeyecek uzaklıkta kaldığından başarısız epilasyonla sonuçlanacaktır.
Aldatıcı İddialar Epilasyon ağrısızdır yada ağrı kesici krem ve ilaçlar kullanmak suretiyle ağrı duyumsama önlenir. Her nekadar ağrı kesici uygulamalar ile ağrı biraz azalsa da tamamen yok olamaz ağrı eşiğine göre değişmek üzere az yada çok her durumda ağrı kaçınılmazdır.% 100 kalıcıdır. Bu iddia da doğru değildir. Her nekadar uygun şekilde yapılan elektroliz epilasyon sonrası bir çok vakada kalıcı epilasyon sağlansa da %10 kadar olguda başarısızlık söz konusu olabilmektedir.Ev tipi kişisel kullanım amacıyla üretilen pille çalışan elektroliz cihazlarının kesinlikle kullanılması önerilmemektedir.Hiçbir epilasyon etkinliği yoktur.
Birden fazla yöntemin aynı anda yada ardışık olarak kullanılarak maksimum etki elde etmeyi amaçlayan tedavi yaklaşımıdır.Kombine epilasyon,geçici bir yöntemle sağlanan epilasyonun kalıcı bir yöntemle idame ettirilmesi şeklinde olabileceği gibi,kalıcı bir yöntemle , anti androjen bir ilacın yada vaniqa gibi kıl büyümesini azaltıcı bir kremin birlikte kullanılması şeklinde de olabilir. Avantajları Kalıcı yöntemin etkileri görülesiye kadarki zaman dilimi içinde kozmetik görünümün düzeltilmesiÖzellikle hormonal bozukluğa bağlı dirençli olgularda etkinliğin artırılması ve maliyetin düşürülmesi Kombine tedavi uygulamalarının etkinliği artıracağını teorik olarak söylemek mümkün görünse de, şu ana kadar yapılmış bilimsel çalışma olmadığından bunu kanıtlayacak objektif bir destek bulunmamaktadır.Bir dermatolog kıllanma durumunuza göre en uygun kombinasyonu belirleyecektir.Eğer hormonal bozukluğa bağlı bir kıllanma durumunuz varsa dermatoloğunuz size anti androjen bir ilaçla birlikte lazer yada elektroliz epilasyonu aynı anda önerebilir. Yada yurtdışından temin edebilirseniz vaniqa adlı kıl büyümesini azaltan kremi, lazer yada elektroliz epilasyon sonrası azalan kıl yoğunluğunuzun idame ettirmek amacıyla kullanabilirsiniz.Kombine yöntemleri kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli özellik, lazer destekli epilasyonun etkinliğini azaltan yöntemlerin kombinasyonda kullanılmamasıdır.


Özellikle ağda-cımbız tarzı kıl kökünü ortadan kaldıran yöntemlerden sonra birkaç hafta lazer epilasyon yapılamamaktadır. Ayrıca kıl büyümesi üzerine etkili kremler de (bu konuda etkinliği kanıtlanmış tek ürün vaniqadır) lazer epilasyon öncesi kullanılırsa lazerin etkinliğini azaltmaktadır.

İlk Epilasyon

İlk Epilasyon
Epilasyon amacıyla ilk kullanılan lazerler Ruby lazerlerdir. Dalga boyunun kısa olması nedeniyle lazer ışınının çoğu kıl köklerine ulaşamaması ve büyük bir kısmının derideki melanin tarafından emilmesi nedeniyle epilasyonda başarılı olamamıştır. Daha sonra daha uzun dalga boyuna sahip(755nm) alexandrite lazerler ortaya çıkmıştır. Bu lazerler epilasyon için üretilmiş hızlı ve ağrısız olarak son derece başarılı lazerler olarak yaygın olarak kullanılmaktadır ancak dalga boyunun derideki melanin tarafından yüksek oranda tutulumu nedeniyle koyu tenli kişilerde, ince ve açık renkli tüylerde başarı oranı düşüktür. Kliniğimizde Bu alanda üretilmiş en başarılı lazerlerden olan hava soğutmalı Alexandrite Apogee 5500 lazer mevcuttur.
Bir sonraki adımda geliştirilen lazer diode(810nm) lazerlerdir. Bu dalga boyu kıl kökündeki melanin tarafından en iyi tutulmaktadır ve ışın biraz daha derine ulaşabildiğinden etkisi bir önceki lazerlere göre daha başarılıdır. Ancak hala yüksek deri melanini tutulumu nedeniyle koyu tenli kişilerde çok başarılı olamamaktadır. Yine dalga boyunun kısalığı 2mm den derindeki köklere etkisini sınırlamaktadır. Alexandrite ve Diode lazerler 2mm den daha derindeki kıl köklerine enerjiyi ulaştırabilmek için kılın kendisini ısı iletkeni olarak kullanırlar. Bu yolla daha derindeki kökler de etkilenir. Ancak çok derin köklerde köke ulaşabilen enerji kökün germinatif(doğurucu) tabakasını yok etmeye çoğu zaman yeterli değildir. Bu nedenle uygulama sonrası etkilenen kıl dökülür ancak bir süre sonra yeniden çıkma şansı yüksektir. Epilasyon amaçlı en son geliştirilen lazerler Long pulse Nd-YAG (1064nm)lazerlerdir. Dalga boyu uzun olduğu için lazer ışını en derin kıl köküne(4 mm) bile ulaşabilmektedir. Ulaşan enerji kılın germinatif tabakasını yok edebilecek düzeydedir. Işının derideki melanin tarafından tutulumu da çok az olduğundan bronzlaşmış ve hatta siyah tende bile başarılı olmaktadır.
Nd-Yag lazerler, dalga boyunun en derin köklere bile ulaşabilirliği ve düşük deri melanin tutulumu nedeniyle her mevsim bronz-koyu tenlerde güvenle ve etkili kullanılabilirliği yüzünden kalıcı epilasyonda en başarılı lazerlerdir.Kliniğimizde kullandığımız lazer \'\'Sciton Profile Nd-Yag lazer\'\'dir. Non-Sequential (Sırasız ) bilgisayar kontrollu atış sistemi, ile uygulayıcısının cildi yakma riskini ortadan kaldırmıştır. Hiçbir atış ne üst üste ne de yan yana gelmemekte ve 9cm\'2 alanda hiçbir nokta atlanmamaktadır.I- VI ,Cilt tipleri ve bronz tenlerde dahil olmak üzere 4 mevsim kesintisiz kullanılabilen ve tüm kıl renklerinde ve tiplerinde lazer epilasyon yapma yeteneğindeki dunyadaki tek lazer sistemidir.
Foto EpilasyonEpilasyon amacıyla yaygın olarak kullanılan bir diğer cihaz tipi IPL(intense-pulsed-light) cihazlarıdır. Bu cihazlar tek bir dalga boyunda ışından ziyade ışığın filtrelenmesi ile belli bir dalga boyu aralığında (600-950nm gibi) ışınlar üretirler. Işın huzmeleri lazerlerdeki gibi birbirine paralel (koherent) değil düzensiz(non-koherent) dir.
Bu aralıktaki dalga boylarının yüksek deri melanini emilimi nedeniyle koyu tenli kişilerde başarı oranı düşük ve risklidir. Açık tenli kişilerde ve özellikle ayva tüylerinde başarı oranı yüksektir. Son zamanlarda geliştirilen radyofrekans ile kombine (ELOS= elektro optik sinerji) cihazlar daha çok başarıyı garantilemektedir. Ancak dalga boyunun uzunluğu daha ağrılı olmasını da sağladığından Nd-YAG lazerler çoğu epilasyon müşterisine alexandrite ve diode lazerler kadar kolay katlanılabilir gelmemiştir. Bu nedenle Kliniğimize ağrısız epilasyon konusunda da en başarılı Nd-YAG lazeri seçtik.

Ellipse Light Nedir

Ellipse Light Nedir
Ellipse Light, Danimarka'dan ithal ettiğimiz, lazer değil ,geniş spektrumlu görünebilir, 2.nesil yoğunlaştırılmış ışık sistemini kullanan �Kalıcı Epilasyon ve Cilt Gençleştirme� tedavilerinde etkili bir cihazdır.1999 dan beri dünyada yüzlerce klinik ve güzellik merkezi Ellipse Light'ın getirdiği kolaylık ve başarıdan faydalandı.
ETKİLİ, GÜVENİLİR VE SONUÇLARI KLİNİK OLARAK KANITLANMIŞ BİR CİHAZ.

* Aplikatör 10 X 48 mm lik geniş bir alan vuruş imkanı sağlar. Ergonomik ve hafiftir.Böylece geniş tedavi alanları bile kısa sürede,acısız tamamlanabilir.
* Operatör en güvenli tedavi imkanlarıyla donanımlıdır. Ellipse Light dokunmatik ekranı ile cilt cinsi, pigmentasyon ve tüy kalınlığı seçeneklerini sunar. Böylece en güvenli enerji seviyesi müşteriye göre ayarlanır.Az enerji ile verimli sonuç alınır.
* Ellipse Light EEC Medical Device Directive- CE onaylıdır. Pek çok Avrupa ve Asya ülkesinde olduğu gibi cihazı kullanmak için tıbbi lisans gerekmez.
* Skin Rejuvenation tedavisinden sonra güneşe Ellipse Light ta 1 ay yeterlidir. Tedavi sonrası hasta günlük hayatına rahatlıkla devam edebilir.
* Epilasyon ve Cilt leke tedavisi aynı makinede sadece aplikatör değiştirilerek yapılır.
* Ayrıca özel küçük başlığıyla çok küçük alanlarda tedavi edilebilir.
* Soğutucu ve anestezi gerektirmez. Sadece iletken jel kullanılır.Filtreler ciltteki yanık riskini ortadan kaldırır.
* Uluslararası, klinik olarak kanıtlanmış bir firma ve ürün. Klinik araştırmalarla başarısı kanıtlanmıştır. Bine yakın cihaz Avrupa ve Asya ülkelerinde kullanılmaktadır.
* Satış sonrası klinik ve teknik eğitim periodik olarak verilir. On-line danışma hattı mevcuttur.
Niçin Ellipse Light'ın başarı öyküsüne siz de katılmıyorsunuz?

2PL Sistemi ile Epilasyon I²PL Sistemi :-

2PL Sistemi ile Epilasyon I²PL Sistemi :

- 2.nesil IPL (Intense Pulse Light)- Yoğunlaştırılmış ışık üzerindeki dalga boylarının alt ve üst dalga boylarından filitre edilip kullanılması sistemidir.ve yalnız Ellipse sisteme özgüdür.
Dual Mod(ikili) Filtreleme prensibi sayesinde, ciltteki suyu ısıtan dalga boyu ortadan kaldırılmakta, böylece muadili cihazlara göre düşük -cilt tipine göre en doğru- enerji seviyesinde sistem, yanık ve yüksek pigmentasyon gibi yan etkilere neden olmadan etkin çalışabilmektedir.
1. Nesil IPL grafiği
Kılın yok edilmesi için, hedef kıl ve kıl kökündeki melanindir.Uygun filtreden geçirilen ışık deriden zararsızca geçerek kıl ve kıl kökündeki melanini 70° C ısıtır(seçici fototermolosis), kıl kökünü tamamen tekrar büyüyemeyecek şekilde tahrip eder.
2. Nesil I²PL grafiği
Ellipse Light bu grafikte görüldüğü gibi Dual Mod Filtreleme sistemi ile 950-1200 nm arasındaki ciltteki suyu ısıtan dalgaboyunu ortadan kaldırırarak istenmeyen etkileri ortadan kaldırır ve klinik olarak yalnız kılın yokolmasını gerektiren dalgaboylarını gönderir.
1.Nesil IPL de dalgaboyları 500-1200 nm
2.nesil I²PL de Epilasyon: 600-950 nm
Skin.Rej. : 555-950 nm
1 .Nesil IPL lerde 30 jul/cm2 ,2.nesil Ellipse de 15j/cm2 denk gelir.
Daha az enerji kullandığı için 2.nesil Ellipse' de lamba ömrü daha uzundur.

Epilasyon-lazer epilasyon-lazerli epilasyon

Epilasyon-lazer epilasyon-lazerli epilasyon
Lazerle epilasyon günümüzde artan bir poplarite ile yaygınlaşmaktadır. Uygulanan yöntemin salkl, hijyenik ve tıbben kabul görmüş olması artan bu poplaritenin en başta gelen sebepleridir. Estetik veya tedavi amaçla yapılan lazer epilasyonu, uygulamanın kolayl ve etkili olması sebebi ile ileri seviyede olan problemelere dahi cevap vererek nemli derecede rahatlama sağlamaktadır.
Hayatla temasımızı sağlayan nemli organlarımızdan biri olan cildimizin, istenmeyen tüylerden ve lekelerden kurtulması için Dermacare Lazer Epilasyon ve Estetik Merkezi, Doktor Hemşire Estetisyen kadrosu ile sizlere yüksek kalitede ve etkili bir hizmet sunmaktadır.
Lazer Nedir?Lazer uyarılmış radyasyonun yoğunlaşmasıyla glendirilmi bir k demetidir. Lazer tedavisinde ama s enerjisi ile kl kknn tahrip edilmesidir. Lazer k demeti iyonize olmadndan cilde bir zarar yoktur, sadece uygulmama esnasnda gzleri zel gzlkle korumak gereklidir.Bugn, epilasyon lazerinin kalc epilasyon saladna dair Amerikan FDA (Food and Drug Administration) kurumunun onay bulunmaktadr.
Merkezimizde Alman Aesculap firmasna ait 2 deiik tipte lazer kullanlmaktadr. Son teknoloji rn olan bu lazerler, hedef blgedeki kl kklerinde maksimum emilim salamakta ve derin penetrasyon etkisi ile de daha kalc bir epilasyonu gerekletirmektedir. Yan etki riskleri minimum olup kalc yan etkisi bulunmamaktadr.
11 yandan byk kadn-erkek herkese baaryla uygulanabilmektedir. Yz, boyun, ense, srt, koltukalt, gs, bacak ve genital blgelerde baar ile uygulanan laser epilasyonu kln cinsine, cildin tipine gre deiik srelerde sonu verebilmektedir. Sar-beyaz kllar, lazer na duyarl olmadndan tedavi etkisiz olmaktadr.
Lazer tedavisinde kllar nasl yok olmaktadr ? Lazer n, kln byme devresinde, kl kknde bulunan melanin pigmentini tahrip ederek kl ortadan kaldrmaktadr. Bir blgede, kln devreleri farkl olabileceinden, byme dnemini yakalamak iin en az 3-4 seans gerekmektedir.Seans aralklarna uymak artyla 4-8 seans, kl younluunda belirgin azalma yapmaktadr. Sadece yz blgesinde bu say art gsterebilmektedir.
Yan etkileri var mdr ?Nadiren kabuklama, ilik, sivilcelenme olabilmektedir. Tedavi prosedrn deitirmeyecek bu lekelenmeler (topluine ba byklnde) birka ayda tamamen kaybolmaktadr.(Not: Yan etki riskini azaltmak iin esmer tenlilerde ve bronzlamlarda test uygulanmaktadr

Lazerli Epilasyon Kimlere Uygulanabilir?

Lazerli Epilasyon Kimlere Uygulanabilir?
Tüyleri koyu renk olan herkese 12 yaşından itibaren Lazerli epilasyon yapılır. İstenmeyen ve bazen aşırı olabilen kıllanma için pek çok epilasyon yöntemi bulunmaktadır. Bunların içinde "Lazerli Epilasyon(Lazer epilasyon)" ağrısız kolay uygulanabilmesi ve etkili olması sebebiyle en çok tercih edilen Epilasyon yöntemidir.Mükemmel sonuçlar beyaz tenli ve koyu renkte kıla sahip kişilerde alınmakla birlike; cildin ve kılın rengine bağlı olarak gerekli doz ve süre ayarlamaları yapılarak aynı sonuçlar elde edilmektedir. Yine de renksiz kıla ve siyah tenli kişilere lazerle epilasyon uygulanmamaktadır.
Lazer epilasyon hangi bölgelere uygulanabilir ?
Hemen hemen vücudun bütün bölgelerine laser epilasyon yapılabilir. Erkeklerde ve kadınlarda tüylenme dağılımı ve miktarı farklıdır. Esas olarak kadınların problemi olan aşırı kıllanma erkeklerin de kaş arası, elmacık kemiği üstü, sırt, boyun, göğüs ve ense gibi bölgelerde rahatsız edici olabilir.
Lazerle epilasyon öncesinde hangi hususlara dikkat edilmelidir?
Uygulama bölgesinde, 4 hafta önceden başlamak kaydıyla cımbız, ağda ve kıl dökücü krem gibi köke etki eden metodlar kullanılmamalıdır. Ayrıca aynı şekilde güneş ışığından ve bronzlaşmadan da kaçınılmalıdır
Lazerli Epilasyon her cilt rengine uygulanır mı?
Lazerli epilasyon uygulaması için en ideal aday açık cilt rengi üzerinde tüyleri koyu renk olanlardır. Bronzlaşmamak şartı ile her tüm mevsimlerde yapılabilir.
Lazer Epilasyon Uygulamasını kim yapar?
Lazer uygulamalarının kanunlar gereği doktorlar tarafından yapılması gerekmektedir.
Kaç Seans Lazer Epilasyon yapılmalı?
Laser epilasyon uygulamasında cilt tipinize ( Fitzpatrick cilt foto tipleri ) göre güç seçimi yapılır. Bu sayede kıl köklerine etki edecek ancak ciltte olumsuzluk gözlenmeyecek güçte çalışılarak en kısa sürede tedavinin bitirilmesi amaçlanır. Ancak herkesin vücut yapısı ve hormonsal seviyeleri, cilt tipi farklı olduğu için sonuca ulaşmak için gereken süre kişiden kişiye değişebilir.Kılların kalınlığı ve yoğunluğu her vücutta farklı olduğu için kesin bir seans sayısı vermek mümkün değildir, kişiden kişiye ve bölgeden bölgeye değişmektedir. Genelde;5 ila 8 seans yeterlidir.
Lazerle epilasyon güvenli midir?
Uygulama sırasında soğutucu hava verildiği için acı hissedilmez. Lazerin ürettiği enerji bir dalgaboyu ışıktır. Cilde zarar vermeden geçerek kıl köküne ulaşan bu ışık, vücutta herhangi bir artık bırakmaz. Lazer non-iyonize (iyonize olmayan) enerjidir. Bu da hücre mutasyonunu etkilemediğinin göstergesidir. Lazer tipleri yalnızca kıl folliküllerini hedef alır. Lazer ışığının vücutta bıraktığı herhangi bir artık yoktur ve dolayısıyla güvenlidir, ayrıca herhangi bir kanserojen etkisi yoktur. Lazerli epilasyon uygulamasının güvenilirliği ve etkisi, Amerikan gıda ve ilaç dairesi FDA (Food and Drug Association) tarafından 1997 yılında onaylanmıştır.
Lazerli epilasyon sonrasında iz kalır mı?
Lazerli epilasyon uygulaması sonrasında 5-10 dakika bazen yarım saat süren kızarıklık olabilir. Bu geçicidir. Soğutma sistemi olmayan lazerlerde, ışığın cildin üst tabakasındaki melanin pigmentlerinden de emilmesinden dolayı ciltte yanık ve sonrasında leke iz kalma riski her zaman mevcuttur. Soğutma sistemli lazerde cildin ısınmasına fırsat verilmemekte böylece yanık riski azalır. İz kalsa da zamanla tamamen geçer.
Lazer epilasyon
 
sohbet oyun