18 Ekim 2007 Perşembe

Lazerli Epilasyon Kimlere Uygulanabilir?

Lazerli Epilasyon Kimlere Uygulanabilir?
Tüyleri koyu renk olan herkese 12 yaşından itibaren Lazerli epilasyon yapılır. İstenmeyen ve bazen aşırı olabilen kıllanma için pek çok epilasyon yöntemi bulunmaktadır. Bunların içinde "Lazerli Epilasyon(Lazer epilasyon)" ağrısız kolay uygulanabilmesi ve etkili olması sebebiyle en çok tercih edilen Epilasyon yöntemidir.Mükemmel sonuçlar beyaz tenli ve koyu renkte kıla sahip kişilerde alınmakla birlike; cildin ve kılın rengine bağlı olarak gerekli doz ve süre ayarlamaları yapılarak aynı sonuçlar elde edilmektedir. Yine de renksiz kıla ve siyah tenli kişilere lazerle epilasyon uygulanmamaktadır.
Lazer epilasyon hangi bölgelere uygulanabilir ?
Hemen hemen vücudun bütün bölgelerine laser epilasyon yapılabilir. Erkeklerde ve kadınlarda tüylenme dağılımı ve miktarı farklıdır. Esas olarak kadınların problemi olan aşırı kıllanma erkeklerin de kaş arası, elmacık kemiği üstü, sırt, boyun, göğüs ve ense gibi bölgelerde rahatsız edici olabilir.
Lazerle epilasyon öncesinde hangi hususlara dikkat edilmelidir?
Uygulama bölgesinde, 4 hafta önceden başlamak kaydıyla cımbız, ağda ve kıl dökücü krem gibi köke etki eden metodlar kullanılmamalıdır. Ayrıca aynı şekilde güneş ışığından ve bronzlaşmadan da kaçınılmalıdır
Lazerli Epilasyon her cilt rengine uygulanır mı?
Lazerli epilasyon uygulaması için en ideal aday açık cilt rengi üzerinde tüyleri koyu renk olanlardır. Bronzlaşmamak şartı ile her tüm mevsimlerde yapılabilir.
Lazer Epilasyon Uygulamasını kim yapar?
Lazer uygulamalarının kanunlar gereği doktorlar tarafından yapılması gerekmektedir.
Kaç Seans Lazer Epilasyon yapılmalı?
Laser epilasyon uygulamasında cilt tipinize ( Fitzpatrick cilt foto tipleri ) göre güç seçimi yapılır. Bu sayede kıl köklerine etki edecek ancak ciltte olumsuzluk gözlenmeyecek güçte çalışılarak en kısa sürede tedavinin bitirilmesi amaçlanır. Ancak herkesin vücut yapısı ve hormonsal seviyeleri, cilt tipi farklı olduğu için sonuca ulaşmak için gereken süre kişiden kişiye değişebilir.Kılların kalınlığı ve yoğunluğu her vücutta farklı olduğu için kesin bir seans sayısı vermek mümkün değildir, kişiden kişiye ve bölgeden bölgeye değişmektedir. Genelde;5 ila 8 seans yeterlidir.
Lazerle epilasyon güvenli midir?
Uygulama sırasında soğutucu hava verildiği için acı hissedilmez. Lazerin ürettiği enerji bir dalgaboyu ışıktır. Cilde zarar vermeden geçerek kıl köküne ulaşan bu ışık, vücutta herhangi bir artık bırakmaz. Lazer non-iyonize (iyonize olmayan) enerjidir. Bu da hücre mutasyonunu etkilemediğinin göstergesidir. Lazer tipleri yalnızca kıl folliküllerini hedef alır. Lazer ışığının vücutta bıraktığı herhangi bir artık yoktur ve dolayısıyla güvenlidir, ayrıca herhangi bir kanserojen etkisi yoktur. Lazerli epilasyon uygulamasının güvenilirliği ve etkisi, Amerikan gıda ve ilaç dairesi FDA (Food and Drug Association) tarafından 1997 yılında onaylanmıştır.
Lazerli epilasyon sonrasında iz kalır mı?
Lazerli epilasyon uygulaması sonrasında 5-10 dakika bazen yarım saat süren kızarıklık olabilir. Bu geçicidir. Soğutma sistemi olmayan lazerlerde, ışığın cildin üst tabakasındaki melanin pigmentlerinden de emilmesinden dolayı ciltte yanık ve sonrasında leke iz kalma riski her zaman mevcuttur. Soğutma sistemli lazerde cildin ısınmasına fırsat verilmemekte böylece yanık riski azalır. İz kalsa da zamanla tamamen geçer.
Lazer epilasyon

Hiç yorum yok:

 
sohbet oyun