18 Ekim 2007 Perşembe

Mezoterapi Nedir

Mezoterapi Nedir

Ağız yolu veya damar enjeksiyonu ile alınan ilaçlar her zaman istenilen noktalara kadar nüfuz etmeyebilir, bu nedenle mezoterapi yöntemi ile problemli bölgelere yapılan direk aktif maddelerin enjeksiyonu çok daha etkili olmaktadır. Mezoterapi kısa ve ince uçlu iğnelerle derinin altına aktif maddeleri enjekte ederek yapılan bir yöntemdir.
Farklı tedaviler için kullanılan mezoterapinin her uygulama bölgesi için de ayrı bileşenleri vardır. Örneğin saç mezoterapisinin yüz mezoterpisinin ve bölgesel incelme için uygulanan mezoterapinin ilaçları tamamen farklıdır.
Yüz mezoterapisinde cildin alt dokusunda kolejen üretimini arttırıcı cildi besleyici vitamin ve minarelerce zengin bir kokteyl uygulanırken bölgesel zayıflamada kullanılan selulit mezoterapisinde lipolitik (yag eritici) ilaçlar, dolasim düzenleyici ilaçlar, sellülit giderici ilaçlar kullanılırken
Mikro enjeksiyon yöntemi ile 1mm ile 5 mm arası ve birer santim aralıklarla enjekte edilir.
Selülit Mezoterapsi
Mezoterapi tek başına bir zayıflama yöntemi kesinlikle değildir. Mezoterapi tedavisi yapan bazı merkezler hastalara ynlış vaadlerde bulunarak onların umutlarını sömürmektedir. Butip sözlere kanmamanızı tavsiye ederiz. Bel basen karın üst bacak basen omuz kol gibi yağlanmaya müsait bölgelerde bölgesel incelme ve selülit tedavisinde kullanılır. İlaçların yoğunluğu ve kombinasyonu hastaya göre değişir. Selülit kokteylinde kullanılan ilaçlar; Caffeine, Prokain , L-arnitine, Pentahanole, rodoxine Lidokain gibi ilaçlardır.Bu ilaçlar sağlık baknlığının ruhsatı ile satılmaktadır.Tedavi hastanın durumuna göre 5-15 seans uygulanır. Bu tedavi sırasında yağlı , kızartma türü yiyecekler, tuz, alkol, katı yağ, kafeinli gıdalar, sigaranın azaltılması ve İçilen su miktarı 3 litreye çıkarılır, yürüyüş ve yüzme gibi sporlar tedavinin tamamlayıcılarıdır.
Asla unutulmamalıdır ki mezoterapi bir zayıflama yöntemi değildir. Uygun diyet ile birlikte uygulandığı zaman daha etkili bir incelme sağlar

Hiç yorum yok:

 
sohbet oyun